Akcija Vulkana

NIGDE NEMA TE

 • Autor: Jelena Bačić Alimpić
 • Izdavač: LAGUNA
 • Na sajtu od: 17.05.2017.
 • ISBN: 9788652125982
 • Godina izdanja: 2017
 • Format: 13x20
 • Broj strana: 317
 • Povez: Broš
 • Pismo: Latinica
Cena: 699,00 din
Cena na sajtu: 594,00 din
Ušteda: 105,00 din (15 %)
Ubaci u listu želja Ubaci u korpu
„Jer nekad je lakše umreti nego voleti.“ Izabela Mesini "Ljubav se ne bira, baš kao ni smrt. Sve je negde u nebesima već odavno zapisano. Ne možeš se odupreti sudbini, niti preskočiti noć ili dan. Volela bih da ga nisam toliko volela. Onda možda ne bih bila spremna da počinim zločin, ako se zločinom zove to što sam učinila." Smemo li suditi nekom ko je žrtvovao sve zbog ljubavi? Kako je jedna mlada žena svojom hrabrošću, snagom svoje posvećenosti i ljubavi uzburkala italijansku i svetsku javnost neposredno posle Prvog svetskog rata? Izabela Mesini, pametna i saosećajna devojka iz malog sicilijanskog sela, prijavljuje se za bolničarku Crvenog krsta kako bi pobegla iz kuće svoje majke. U vihoru ratnih stradanja, mnogi ranjenici proći će kroz spretne Izabeline ruke u maloj poljskoj bolnici na Dolomitima. Jednog dana tu dovoze Marka, ratnog izveštača iz Srbije koji je teško ranjen, i Izabela dobija zadatak da se nakon operacije stara o njemu. Tokom dugih, teških dana Markovog oporavka Izabela sa njim razvija neobičan odnos: iako stranci, oni će se razumeti bez mnogo reči. Mada znaju da njihova veza osuđena na propast, ljubav će biti jača od svih pravila i ograničenja. Ali, kada posle završetka rata Izabeli prošlost pokuca na vrata, počeće drama njenog života o kojoj će pričati čitava Italija. Roman Nigde nema te protkan je najdubljim emocijama i moralnim dilemama o dobru i zlu, o ljubavi i mržnji, o životu i smrti, poverenju i zahvalnosti u teškim životnim okolnostima. Jelena Bačić Alimpić, autorka danas najčitanijih romana na srpskom jeziku, napisala je britko i vešto, izuzetnu priču o nesvakidašnjoj ratnoj heroini.

Komentari (3)

 • jelena 17.08.2017.

  Veliko iznenađenje od Jelene. Pročitala sam sve njene predhodne knjige i bila oduševljena. Ne mogu reći da je ova knjiga manje vredna ali nekako mi se čini da je ona pokušala da se okuša u nekom drugom stilu. Koliko je uspela u tome, misim da jeste. A da su problem očekivanja njenih čitalaca. Ako bih želela da razmišljam o onome što je ona opisala u ovoj knjizi rekla bih da je to jedna istinita potresna priča i ako je možda sa izmišljenim likovima ali meni jako realna za vreme u kome se radnja odvija.

 • aleksandra 18.07.2017.

  bez razloga morbidna knjiga, smesna u odnosu na prethodne sve njene koje su bile daleko bolje.

 • Dragana 05.07.2017.

  Po meni, nedovoljno zanimljiva naspram ostalih, koje su bile vrhunske. Čitljiva, ali nije to to..

Postavite komentar

Knjižare Vulkan zadržavaju pravo objavljivanja komentara (svi komentari prolaze kroz postupak odobravanja). Komentari koje se ne odnose na relevantni artikal, neće biti objavljeni.

NAPOMENA: Sva polja su obavezna.

Neispravan unos CAPTCHA koda. Molimo pokušajte ponovo.