Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Vulkan se obavezuje da neće zloupotrebljavati lične podatke iz obrasca narudžbe.

Ličnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet Kupca (kao što su ime i prezime, adresa e-pošte, adresa stanovanja i sl.).

Vulkan neće dostavljati niti razotkriti lične podatke Kupca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obaveza.

Svi podaci o Kupcima strogo se čuvaju i dostupni su samo onima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Vulkan i njegovi poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Vulkan se obavezuje da će pružati zaštitu ličnim podacima Kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o Kupcima koji su nužni za ispunjenje obaveza.

Podatke koji se pristupom na internet stranicu automatski beleže, a nisu lični podaci (vrste pretraživača, broj poseta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.) Vulkan ima pravo koristiti isključivo radi ocene posećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti.

Vulkan informiše Kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka te im redovito daje mogućost izbora upotrebe njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s popisa koji se koriste za marketinške kampanje.

U slučaju promene bilo kog ličnog podataka (npr. mesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, Kupac je dužan o promjeni obavijestiti Vulkan. U slučaju promene o kojoj nije obaviješten, Vulkan ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbine odnosno isporuke proizvoda.

Gore navedene odredbe o zaštiti ličnih podataka odnose se isključivo na početnu web stranicu web shopa knjizare-vulkan.rs kao i na sve stranice unutar knjizare-vulkan.rs domena, a ne na spoljne stranice na koje upućuju linkovi na p knjizare-vulkan.rs domenu.

Osim u slučaju elektronske porudžbine, Vulkan neće kupcu slati elektronske poruke ako Kupac na to nije izričito pristao.

 

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Tajnost podataka Kupca zaštićena je i osigurana upotrebom SSL enkripcije.

Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka (SSL enkripcija postupak je šifrovanja podataka radi sprečavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa).

Navedeni način omogućuje siguran prenos informacija i onemogućuje nedopušten pristup podacima prilikom komunikacije između računara Kupca i PBZ Mycheck-out payment gateway servisa i obrnuto.

Navedeni servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtuelne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautorizovanog pristupa. Brojevi kreditnih kartica ne čuvanju se i nisu dostupni neovlaštenim osobama.

 

Opis načina zaštite poverljivih podataka o transakciji pri plaćanju platnim karticama

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke.

Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.