Najčešća pitanja

Ako vam je potrebna pomoć, ovde možete potražiti odgovore na najčešće postavljena pitanja ili nam pišite na porudzbine@knjizare-vulkan.rs

Robu koju ste kupili preko sajta www.knjizare-vulkan.rs ne možete menjati, vraćati ili potraživati sredstva u našim knjižarama.

Sva zamena i povraćaji robe vrše sve preko kurirske službe.

Zahtev za zamenu ili povraćaj robe šaljete na porudzbine@knjizare-vulkan.rs.

Porudžbine se predaju kurirskoj službi u roku od 1 do 2 radna dana od prijema porudžbine.

Porudžbine koje se naprave u petak biće na obradi u ponedeljak jer kurska služba ne preuzima pakete vikendom.

Rok isporuke je 1-2 radna dana od predaje paketa kurirskoj službi.

Isporuka se vrši radnim danima od 8-16h. Kurirske službe u redovnim okolnostima ne isporučuju vikendom.

Ukoliko niste na adresi i ovom periodu, preporučujemo da upišete drugu adresu isporuke. To može biti npr adresa na poslu ili adresa člana porodice koji će umesto vas preuzeti pošiljku.

Svoju porudžbinu možete otkazati klikom na link u povrdi porudžbine "Poništite porudžbinu" ili slanjem emaila na porudzbine@knjizare-vulkan.rs

Sve detalje načinu kupovine možete pročitati "ovde".

Ukoliko ste dobili artikal koji je oštećen ili na bilo koji način ne odgovara poručenom, zahtev za reklamaciju šaljete na reklamacije@knjizare-vulkan.rs ili na porudzbine@knjizare-vulkan.rs

Sve o proceduri reklamacija možete pročitati na ovom ovde.

Na našem sajtu možete platiti na sledeći način.

1. Pouzećem - plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja paketa.

2. Uplatnicom - plaćanje na uplatnom mestu (banka, pošta, elektronsko plaćanje). Nakon što se uplata registruje, izdaje se nalog za slanje paketa.

3. Karticom - nakon što odaberete ovu vrstu plaćanja bićete preusmereni na portal banke gde ćete izvršti plaćanje platnom karticom.

4. Plaćanje za firme - nakon što primimo vašu porudžbinu i proverimo stanje poručenih artikala, dobićete predračun na email na osnovu kog vršite plaćanje. Nakon registrovane uplate šaljemo paket na naznačenu adresu. Ukoliko je pravni subjekat korisnik budžetskih sredstava, potrebno je da pošalje sve potrebne podatke za registraciju predračuna.

5. Promo vaučerom - Ukoliko posedujete promotivni vaučer potrebno je da kao vrstu plaćanja odaberete Promo vaučer. U polju Tip promo vaučera iz padajućeg menije odaberite odgovarajuću vrstu vaučera. U polje Broj promo vaučera unesite slovno-numerički kod kako biste iskoristili benefit. Prilikom poručivanja možete iskoristiti više vaučera za jednu kupovinu. Nakon što potrvrdite porudžbinu, na porudžbenici koju dobijete na email biće vam prikazana ukupna vrednost porudžbine. Prilikom isporuke iznos otkupa biće umanjen za vrednost vaučera, a razlku doplaćujete prilikom isporuke u gotovini. Kod je jednokratan i ne može se koristiti više puta. Ukoliko je vrednost porudžbine manja od ukupne vrednosti porudžbine, razlika se ne može iskoristiti za novu kupovinu.

Za isporuku paketa na teritoriji Srbije koristimo usluge kurirske službe AKS.*

Za isporuku paketa u inostranstvu koristimo usluge kurirske službe DHL.*

* Zadržavamo pravo da u slučaju potrebe koristimo usluge i drugih kurirskih službi bez prethodne najave.

Troškovi isporuke na teritoriji Srbije su 150 dinara za porudžbine do 2000 dinara. Preko tog iznosa isporuka je besplatna. U vreme promotivnih akcija, isporuka moze biti besplatna za bilo koji iznos kupovine.

Za porudžbine iz inostanstva trošovi isporuke su 2700 dinara za porudžbine do 10 knjiga. Za porudžbine preko 10 knjiga isporuka je 6800 dinara. Za porudžbine preko 20 knjiga isporuka je 6800 dinara + 2100 dinara za svakih sledećih 10 knjiga

Isporuka na teritoriji Srbije može biti besplatna za bilo koji iznos kupovine u vreme trajanja akcije besplatne isporuke.

Zahtev za zamenu šaljete na porudzbine@knjizare-vulkan.rs. Zamena artikla se naplaćuje 300 dinara.

Artikal se menja isključivo preko kurirske službe, robu ne možete menjati ili vraćati u našim maloprodajnim objektima.

Za kupce iz inostranstva troškovi zamene idu na teret kupca.

Ukoliko niste na adresi, kuriri su u obavezi da vam dostave obaveštenje (pismeno ili telefonom) o pokušaju uručenja.

Isporuka će biti pokušana još jednom a nakon 2 neuspešna pokušaja, pošiljka se vraća pošiljaocu.

Trenuno je na snazi odluka Knjižara Vulkan o produženom roku vraćanja na 30 dana od trenutka prijema pošiljke.

Zakonski rok za vraćanje poručene robe je 14 dana. Zahtev za povraćaj robe i sredstava šaljete na porudzbine@knjizare-vulkan.rs

Obrazac za odustanak od kupovine možete preuzeti ovde.