Najčešća pitanja

Ako vam je potrebna pomoć, ovde možete potražiti odgovore na najčešće postavljena pitanja ili nam pišite na info@knjizare-vulkan.rs

Robu koju ste kupili preko sajta www.knjizare-vulkan.rs ne možete menjati, vraćati ili potraživati sredstva u našim knjižarama.

Sva zamena i povraćaji robe vrše sve preko kurirske službe.

Zahtev za zamenu ili povraćaj robe šaljete na porudzbine@knjizare-vulkan.rs.

Porudžbine se predaju kurirskoj službi u roku od 1 do 2 radna dana od prijema porudžbine.

Porudžbine koje se naprave u petak biće na obradi u ponedeljak jer kurska služba ne preuzima pakete vikendom.

Rok isporuke je 1-2 radna dana od predaje paketa kurirskoj službi.

Isporuka se vrši radnim danima od 8-16h. Kurirske službe u redovnim okolnostima ne isporučuju vikendom.

Ukoliko niste na adresi i ovom periodu, preporučujemo da upišete drugu adresu isporuke. To može biti npr adresa na poslu ili adresa člana porodice koji će umesto vas preuzeti pošiljku.

Svoju porudžbinu možete otkazati klikom na link u povrdi porudžbine "Poništite porudžbinu" ili slanjem emaila na porudzbine@knjizare-vulkan.rs

Sve detalje načinu kupovine možete pročitati "ovde".

Svoju porudžbinu možete i lično preuzeti.
Prilikom poručivanja u korpi odaberite opciju "Lično preuzimanje", izvršite plaćanje i naknadno ćete dobiti obaveštenje na email kada možete preuzeti svoju porudžbinu. Preuzimanje je moguće u knjižari u Sremskoj 2 u Beogradu.

Ukoliko ste dobili artikal koji je oštećen ili na bilo koji način ne odgovara poručenom, zahtev za reklamaciju šaljete na reklamacije@knjizare-vulkan.rs ili na porudzbine@knjizare-vulkan.rs

Sve o proceduri reklamacija možete pročitati na ovom ovde.

Na našem sajtu možete platiti na sledeći način.

1. Pouzećem - plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja paketa.

2. Karticom - nakon što odaberete ovu vrstu plaćanja bićete preusmereni na portal banke gde ćete izvršti plaćanje platnom karticom.

3. Virmanom za pravna lica - Plaćanje možete izvršiti na osnovu uplatnice koju dobijate u prilogu potvrde porudžbine. Ukoliko vam je potreban predračun, molimo Vas da to naglasite u napomeni. Proizvodi sa Vaše porudžbine biće rezervisani tri radna dana od trenutka poručivanja. Molimo Vas da uplatu izvršite u tom roku. Za uplate nakon isteka ovog roka ne možemo garantovati raspoloživost artikala niti cenu. Paket predajemo kurirskoj službi po prijemu uplate. Budžetski korisnici koji žele da im se izda e-faktura potrebno je da u napomenu unesu JBKJS.

4. Promo vaučerom - Ukoliko posedujete promotivni vaučer potrebno je da kao vrstu plaćanja odaberete Promo vaučer. U polju Tip promo vaučera iz padajućeg menije odaberite odgovarajuću vrstu vaučera. U polje Broj promo vaučera unesite slovno-numerički kod kako biste iskoristili benefit. Prilikom poručivanja možete iskoristiti više vaučera za jednu kupovinu. Nakon što potrvrdite porudžbinu, na porudžbenici koju dobijete na email biće vam prikazana ukupna vrednost porudžbine. Prilikom isporuke iznos otkupa biće umanjen za vrednost vaučera, a razlku doplaćujete prilikom isporuke u gotovini. Kod je jednokratan i ne može se koristiti više puta. Ukoliko je vrednost porudžbine manja od ukupne vrednosti porudžbine, razlika se ne može iskoristiti za novu kupovinu.
5. IPS Skeniraj - Svoju online porudžbinu možete platiti instant plaćanjem, metodom IPS skeniraj. Kada izaberete IPS skeniraj bićete preusmereni na stranicu na kojoj će Vam biti prikazan jednokratan IPS QR kod koji je obezbedila Raiffeisen banka. Aplikacijom mobilnog bankarstva (Mbanking aplikacijom) koju imate instaliranu na svom mobilnom uređaju skeniraćete/preuzećete podatke iz generisanog IPS QR koda i plaćanje obavljate jednostavno, u sigurnom okruženju Vaše banke. Informacija o ishodu plaćanja biće Vam prikazana odmah po završetku obrade ali će Vam biti dostavljena i putem imejla.

Za isporuku paketa na teritoriji Srbije koristimo usluge kurirske službe DExpress.*

Za isporuku paketa u inostranstvu koristimo usluge kurirske službe DHL.*

* Zadržavamo pravo da u slučaju potrebe koristimo usluge i drugih kurirskih službi bez prethodne najave.

Troškovi isporuke na teritoriji Srbije su 180 dinara za porudžbine do 3000 dinara. Preko tog iznosa isporuka je besplatna. U vreme promotivnih akcija, isporuka moze biti besplatna za bilo koji iznos kupovine.

Za porudžbine iz inostanstva trošovi isporuke su 2990 dinara za porudžbine do 10 knjiga. Za porudžbine preko 10 knjiga isporuka je 6800 dinara. Za porudžbine preko 20 knjiga isporuka je 6800 dinara + 2100 dinara za svakih sledećih 10 knjiga

Isporuka na teritoriji Srbije može biti besplatna za bilo koji iznos kupovine u vreme trajanja akcije besplatne isporuke.

Zahtev za zamenu šaljete na porudzbine@knjizare-vulkan.rs. Rok za odustajanje od kupovine je 14. dana.

Artikal se menja isključivo preko kurirske službe, robu ne možete menjati ili vraćati u našim maloprodajnim objektima.

Za kupce iz inostranstva troškovi zamene idu na teret kupca.

Ukoliko niste na adresi, kuriri su u obavezi da vam dostave obaveštenje (pismeno ili telefonom) o pokušaju uručenja.

Isporuka će biti pokušana još jednom a nakon 2 neuspešna pokušaja, pošiljka se vraća pošiljaocu.

Trenuno je na snazi odluka Knjižara Vulkan o produženom roku vraćanja na 30 dana od trenutka prijema pošiljke.

Zakonski rok za vraćanje poručene robe je 14 dana. Zahtev za povraćaj robe i sredstava šaljete na porudzbine@knjizare-vulkan.rs

Obrazac za odustanak od kupovine možete preuzeti ovde.