Novosti
11.03.2019.

LET IZNAD KUKAVIČJEG GNEZDA - VULKANOVA KNJIGA NEDELJE

 

Let iznad kukavičijeg gnezda je Vulkanova knjiga nedelje i možete je kupiti u svim našim knjižarama sa 20% popusta* u periodu od 11. do 17. marta 2019. godine.

O knjizi:

Žestoka, neobuzdana i krajnje upečatljiva knjiga koja je ostavila neizbrisivi trag u književnosti.

Poglavica Bromden, dugogodišnji pacijent za kog svi veruju da je gluvonem, pripoveda priču o psihijatrijskoj ustanovi koju vodi svemoćna glavna sestra Ratčed, od koje sve pacijente prožima jeza i koju svi u bolnici bespogovorno slušaju.

Jednog dana u taj zastrašujući sivi svet stiže novajlija Makmarfi, sitni prevarant slobodnog duha. Njegova neobuzdana priroda ubrzo uništava svakodnevnu rutinu bolnice u kojoj su bolesnici na jednoj, a bezdušna i hladna glavna sestra na drugoj strani. Borba počinje – a pobeda je odraz moći.

„Briljantna parabola dobra i zla.“ – The New York Times  

 

O autoru:

 

KEN KIZI (1935-2001) bio je američki pisac i ikona kontrakulture, rođen u Koloradu. Za vreme studija na Univerzitetu u Oregonu, oženio se srednjoškolskom ljubavi, sa kojom je imao troje dece, a kasnije je dobio i četvrto s Kerolin Adams. Godine 1958. upisao se na program kreativnog pisanja na Univerzitetu Stanford. Njegov poslednji rad bio je esej u kome poziva ljude na mir posle napada na Svetski trgovinski centar 11. septembra 2001. godine.

 

*popust se ne sabira sa Vulkan klub karticom.

Sačuvano u omiljne
KLASICI 319946
Žestoka, neobuzdana i krajnje upečatljiva knjiga koja je ostavila neizbrisivi trag u kn...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.019,00 RSD
Ušteda 15%
1.199,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara