KRIVE SU ZVEZDE KRIVE SU ZVEZDE
URBAN READS

KRIVE SU ZVEZDE

Šifra artikla: 259162
Isbn: 9788689565034
Autor : Džon Grin
Izdavač : URBAN READS
Knjiga koja je rasplakala svet!

Uprkos medicinskom čudu koje je smanjilo tumor i kupilo joj još nekoliko godina života, Hejzel je oduvek bila u terminalnoj fazi bolesti ‒ njeno poslednje poglavlje bilo je ispisano odmah uz postavljenu dijagnozu. Ali onda se u Grupi za podršku pojavio Ogastus Voters, i njena priča je ponovo napisana.
Količinski popust

Dodatnih 10% popusta

na tri i više kupljenih artikala koji nisu na akciji.

 

  • NSZ
Morate biti verifikovani korisnik kako bi ste videli cenu proizvoda
Sačuvajte u listi želja
Pomoć
Knjiga koja je rasplakala svet!

Uprkos medicinskom čudu koje je smanjilo tumor i kupilo joj još nekoliko godina života, Hejzel je oduvek bila u terminalnoj fazi bolesti ‒ njeno poslednje poglavlje bilo je ispisano odmah uz postavljenu dijagnozu. Ali onda se u Grupi za podršku pojavio Ogastus Voters, i njena priča je ponovo napisana.

Ostali komentari

  • Saraa
    Saraa

    Kniiga je prepre-divna kada sam isla na put sa roditeljima nosila sam je sa sobom. Kada sam bila u vozu za Amsterdam citala sam bas taj dio

    03.10.2017. 00:00
  • Luka
    Luka

    Jako dobra knjiga. Bas bas dobra. Jedna od omiljenih. Jako me zanima da li je...

    04.08.2015. 00:00
  • Tina
    Tina

    Imam 17 god. Kao Hejzel, ona mi je omiljeni lik i da sam na njenom mestu                                ja bih verovatno umrla cim bih saznala tu informaciju, jer nisam kao ona. Uglavnom, knjiga je super kao i film. Samo sto je u filmu mnogo dobro opisana radnja jer je ipak gledamo. U knjigama je to tesko uraditi, ne znamo kako izgledaju, njihovo lice i osecaje ne mozemo da vidimo, i mesto na kom se sve to desavalo, bilo je samo, ukratko opisano. Zelela bih da pisac objavi drugi deo knjige koje bih rado procitala i pogledala, ako film bude prikazan. A ako bude volela bih da budu isti glumci samo sto nema             :( Jako mi je zao                    Stalno u glavi vrtim recenicu : VOLELI SU SE A ONDA                                             Sva ta pitanja volela bih da vidim u sledecem, mozda napisanom primerku. Volela bih da film pocne isto kao i ovaj, da Hejzel prica na travi i da se i zavrsava tako. Ne znam, ali stvarno mi se svidelo sve kod nje, pricanje izgled odeca sve. Kod Gasa isto. I volela bih da jos jednu ukratko opisu zivot Hejzel i Gasa, i svako pojedinacno. Kod Gasa bih volela da znam, devojka koja se pominje u knjizi i da je ona                          volela bih da prikazu tadasnji njihov zivot. A kod Hejzel da li je imala nekog momka pre Gasa ili ne i sve tako. Knjiga mi se dopada i sve scene. Ne mogu ni u 100 recenica da opisem koliko mi se film svidja. Volela bih i nastavak knjige.

    18.01.2015. 00:00
  • Jovana
    Jovana

    Citala sam knjigu i gledala sam film. Ipak. knjiga mi je dobra jer su bile bas dirljive scene i volela bih da sam mogla da vidim te scene u filmu, da vidim kako tu scenu glumi glumica koja je Hejzel, i glumca koji je Gas. Knjiga i film su po meni savrseni

    18.01.2015. 00:00
  • Fibi
    Fibi

    Knjiga je divna. Kao i Hejzel i Ogastus, volela bih da saznam sta se desilo na kraju ove knjige, volela bih da znam sta se desilo sa Hejzel, da li CENSORED koliko je CENSORED i sta se desilo sa njenom porodicom. Takodje, bih volela da znam sta se desilo sa Ogastusovom porodicom. Zanima me i da li je knjiga napisana po istinitom dogadjaju. Ovo je najbolja knjiga koju sam procitala, takodje, gledala sam i film, koji me je isto rasplakao. Zelela bih da znam da li je CENSORED, i sta se desavalo kasnije. Jako bih bila srecna kada bi ovaj divan pisac, DZon Grin, napisao i nastavak ove knjige. Razocarala sam se jedino u CENSORED. KNJIGA JE SAVRSENA!!

    14.01.2015. 00:00
  • Katarina
    Katarina

    Knjiga nije skupa, stvarno me je odusevila, preporuka moja ;)

    05.01.2015. 00:00
  • Hejzel
    Hejzel

    Ova knjiga je digla romantiku na visi nivo. Procitala sam je dva puta i mnogo mi se dopala. Cita se u jednom dahu. Pored toga sto je tuzna ima delova u kojima je i smesna... Ali najtuzniji deo je kad (CENSURED). Nisam mogla da se smirim pola sata... :(

    17.12.2014. 00:00
  • Jana
    Jana

    Ovo je ubedljivo najbolja knjiga koju sam procitala, ali u isto vreme i jedina koja me je rasplakala...

    17.12.2014. 00:00
  • ivana
    ivana

    I Cezar i Avgust su titule, ustanovio ih je Oktavijan, znam ja istoriju odlicno, zato sam to i napisala. Zato srpska transkripcija imena Augustus i jeste Ogastus, a ne Avgust. Tako kaze Klajn.

    11.12.2014. 00:00
  • dejan
    dejan

    Cezar je titula a Avgust ime... nauci istoriju Ivana.

    05.12.2014. 00:00
  • ivana
    ivana

    Čuj ovog s prijevodom. Pa August je titula, a ne ime, zamislite samo da je Gas nazvan Avgust Voters. Svašta s ljudima.

    24.10.2014. 00:00
  • jovana radic
    jovana radic

     film je fantastican a i knjiga .nikad ne placem zbog knjiga i filmova ali ovog puta nisam mogla da se suzdrziiiiiim.plakala sam i plakala i plakala. svaka cast piscu i svim citaocima koji su imali hrabrosti i srca da je procitaju

    15.09.2014. 00:00
  • InsatiableReader
    InsatiableReader

    Prevod je uzasan. Prevod je unistio knjigu. Na primer, Ougustus je zapravo AVGUST po rimskom caru, sto je napomenuo i sam John Green. Naslov same knjige, The Fault in Our Stars, je citat iy Sekspirove drame Cesar kada Kasije kaze Nije, Brute, do naših zvijezda Već do nas krivica ako smo sluge [The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves] Stil pisanja je, ukoliko citate u originalu, tecan i savrseno odgovara nacinu razmisljanja i izrazavanja jedne 16ogodisnjakinje. Nivo jezika nije previsok, tako da preporucujem svima koji su na intermediate nivou da obavezno procitaju knjigu u originalu.

    12.09.2014. 00:00
  • vesko
    vesko

    gledao sam film ali moracu i knjigu da procitam...

    02.09.2014. 00:00
  • Acoj
    Acoj

    Knjiga je dobra,dobra ne odlicna.Ocekivao sam vise...nisam se rasplakao, ali ima delova koji te ubiju u pojam. Tuzno... Ako vam se ova svidela, preporucujem vam Prednosti jednog marginalca. Nije toliko tuzna, ali odlicna je...cita se u jednom dahu bas kao i ova :)

    01.09.2014. 00:00
  • Laki
    Laki

    Ova knjiga stvarno razbija sve šablone ljubavnih priča. Ovo nije, kako mnogi čitaoci vole žargonski da kažu ženska knjiga ili limunada, već nešto stvarno posebno... Nema nekog preteranog ulepšavanja, ili šminkanja emocija. Samo jedna krajnje iskrena priča o bolesti, ljubavi, životu... Maestralno ispripovedana, ova priča vas uvlači u redove, zgrabi vas na prvoj strani vršeći brutalan atak na emocije svakom sledecom... Stvarno jedna vanserijska knjiga... za svaku pohvalu i preporuku!

    21.08.2014. 00:00
  • Mia
    Mia

    Knjiga me je oduševila. Mislim da bolju knjigu nisam pročitala. Savršeno.

    19.08.2014. 00:00
  • Aleksandar,15 god
    Aleksandar,15 god

    Knjiga je totalno strava.Nisam verovao da će me rasplakati, ali na kraju cela majica je bila mokra.

    17.08.2014. 00:00
  • Caster
    Caster

    Ne shvatam zasto svi toliko velicaju ovu knjigu i Dzona Grina. Knjiga je prosecna, ni po cemu specijalna, niti uzbudljiva. Citala sam mnogo bolje.

    14.08.2014. 00:00
  • SERAPHINA
    SERAPHINA

    Posto citam uglavnom horor I fantastiku ova knjiga me je veoma osvezila I pre svega odusevila. Svako bi trebao da procita ovu pricu o pravoj I iskrenoj ljubavi kakva se retko srece, kao I o bolesti koja glavnim likovima ne da mira.Ovo delo odise toplinom I pokauje nam koliko smo odista srecni.

    07.08.2014. 00:00
  • BojanaDirectioner,Swiftie,Lovatic,Selenator
    BojanaDirectioner,Swiftie,Lovatic,Selenator

    Knjiga je odlicna

    31.07.2014. 00:00
  • Sara
    Sara

    Svidja mi se, mladalacki stil pisanja, sto je dobro, jer ce im se bas zbog tog stila u momentima zargonskog svideti i biti im blizi.

    27.07.2014. 00:00
  • Ja
    Ja

    Knjiga je odlicna, i svako me bi je preporucila, prelepa je i pokazuje da prava ljubav ne zna za granice, prelepo, mada trebalo mi je vremena da se smirim nakon sto sam je procitala, ali bez obzira na sve je izvrsna!

    19.07.2014. 00:00
  • Ana
    Ana

    Ova knjiga ima lepu pricu, ali stil pisanja Dzona Grina uopste nije za dizanje u nebesa, stavise nacin na koji pise je prosecan i ne ostavlja nikakav specijalan utisak, ali prica je ta koju cini ovu knjigu lepom.

    16.07.2014. 00:00
  • ana
    ana

    knjiga je savrsena preporucujem je svima ali morate imati uvek uz sebe maramice pogotovo pri kraju mnogo je tuzna, smesna i poucna.

    15.07.2014. 00:00
  • Đole
    Đole

    Knjiga je dobra. Jedna od onih koje dugo ostaju u sećanju. Tematika je ono što ju je izdvojilo iz mora drugih knjiga i postavilo na vrh. Naravno, i likovi koji su, moram priznati, neodoljivo jedinstveni. Međutim, ako sam i pustio suzu, bilo je to zbog likova i onoga što im se događa, dakle, opet - zbog tematike, a ne zbog Grinove umešnosti da svojim pripovedačkim tehnikama rasplače čitaoca (čak iako je u prvom licu). Nije me kupio kao pisac, više kao pripovedač, prenosilac priče. Što se filma tiče, čak iako su izostavljeni neki, po mom mišljenju, bitni delovi knjige, predstavlja jednu od najboljih književnih adaptacija koje sam gledao. Izbor glumaca je fantastičan!

    11.07.2014. 00:00
  • Ivana
    Ivana

    da li moze neko da mi da link od filma ili knjige, trazila sam svugde ali ne mogu naci.. Nisam gledala ni film a jako bih to zelela. Hvala!

    24.06.2014. 00:00
  • Marija
    Marija

    Knjiga je prelepa,zaljubila sa se u Gasa

    19.06.2014. 00:00
  • anastasija
    anastasija

    Knjigu sam procitala i bukvalno sam se pronasla u njoj.Ja isto imam rak pluca i mnogo vremena provodim u bolnici.DObila sam knjigu od roditela i procitala je za samo 3 sata . Mnogo je tuzna knjiga ali i film .Film je slican kao knjiga samo u knjizi su detalji vise opisani.U zivotu nisam toliko plakala kao dok sam citala knjigu igledala film.Posto znam da je moj rakneizleciv odlucilA sam da se posvetim citanju ovskvih knjiga.I ja imam simpatiju koja je dobro nema nikakvu bolest ali je ja imam i nosicu se sa tim gok neumrem !

    19.06.2014. 00:00
  • milica
    milica

    knjigu nisam procitala ali nameravam odgledala sam film i bukvalno sam ceo film preplakala film je toiko dobar stvarno sam odusevljena a mislim i da cu sa knjigom biti prezadovoljna

    19.06.2014. 00:00
  • ivana
    ivana

    @olgam je li realno da si spojlovala knjigu ljudima koji je nisu procitali? nisi deo o Gasu nikako mogla da izostavis iz review-a, ne? aplauz

    17.06.2014. 00:00
  • olgam
    olgam

    Pročitala sam je nenormalnom brzinom, knjiga koja je toliko zanimljiva da ne može da se ostavi. Deo gde Gas umire, plakala sam kao kiša do kraja knjige, cele noći nisam mogla da se smirim, najbolja knjiga ikada, mislim da Johna Greena niko neće prevazići.

    09.06.2014. 00:00
  • eM
    eM

    Nisam osoba koja se lako rasplace, al sam dusu ispustila citajuci ovu knjigu...

    05.06.2014. 00:00
  • Hejzel Grejs
    Hejzel Grejs

    Jedna od najlepsih knjiga koje ikada procitala. Jedino mi je zao sto niste ostavili one plave korice sa oblacicima, ove nisu nesto ://

    18.04.2014. 00:00
  • Tamara
    Tamara

    Bukvalno sam je procitala za 6 sati, nisam je ispustala iz ruku. Sta reci, celu noc nisam mogla da se smirim od plakanja. Knjiga je jednostavno savrsena i svima je preporucujem. :)

    18.04.2014. 00:00
  • Mitrović Nevena
    Mitrović Nevena

    Knjigu sam čekala već dugo, odnosno njen prevod na srpski jezik. Veoma brzo sam je pročitala samim tim što sam se bukvalno `izgubila` u njoj, i nisam mogla da prestanem da je čitam. Nikada više nisam plakala, ne samo uz knjigu već uz šta god. Vredna je čitanja, a film još nisam pogledala, ali se nadam da je i upola dobar kao knjiga. Oduševljena sam.

    10.04.2014. 00:00
  • Lana
    Lana

    Pročitala sam knjigu veoma brzo, laka je za čitanje, priča drži pažnju, ali je izuzetno tužna. Ne pamtim kada sam toliko plakala čitajući neku knjigu. Možda je to zato što sam se i sama susretala sa ovom opakom bolesti u porodici pa sam na neki način mogla da se poistovetim. Ako ništa drugo, nauči vas kako se ljudi koji su oboleli i njihove porodice i prijatelji nose sa svime time. Inspirativna, lepo napisana i definitivno vredna čitanja pre izlaska filma.

    16.03.2014. 00:00
Karakteristika Vrednost
Kategorija TINEJDŽ I YA ROMAN
Autor Džon Grin
Težina specifikacija 0.5 kg
Izdavač URBAN READS
Pismo Latinica
Povez Broš
Godina2013
Format12x21
Strana310

Slični proizvodi

"Šta kada ti moć treba da bi preživela, a tvoja jedina moć je obmana? U kraljevini Ili...
1.349,00 RSD
1.499,00 RSD
"Veličanstveni završetak romanse koja je započela u Uzvišenim rivalima… Prošle su dve...
1.349,00 RSD
1.499,00 RSD
Dan nakon sahrane naša crnina visi na štriku poput usnulih slepih miševa. „Biće baš nep...
712,00 RSD
792,00 RSD
U epskom nastavku Škole za dobre i zle, bestselera Njujork tajmsa, Sofi i Agata su kod ...
940,00 RSD
1.045,00 RSD
Ova knjiga vodi nas na uzudljivo putovanje u blistavi novi svet sa dve najbolje prijate...
1.069,00 RSD
1.188,00 RSD
Kada dvoje mladih novinara i suparnika pronađe ljubav kroz neobičnu magičnu povezanost,...
1.259,00 RSD
1.399,00 RSD
Septembra 2022. godine u Teheranu, iransku studentkinju Mahsu Amini uhapsila je policij...
2.249,00 RSD
2.500,00 RSD
Pre nego što je predvodio Drugu armiju Ravkije, pre nego što je stvorio Preklop, i mnog...
1.800,00 RSD
2.000,00 RSD
Nagrada Adlibris za knjigu godine za mlade. Knjiga za one koji traže svoje mesto u sve...
719,00 RSD
799,00 RSD
Roman „Tajna starog sidra", namenjen današnjim tinejdžerima, koji će rado čitati i svi ...
990,00 RSD
1.100,00 RSD
Otisnite se u čarobnjački svet Harija Potera. Otkrijte magijska mesta, izučite nauku o...
2.654,00 RSD
„Kako Tanjug javlja, ja te volim!ˮ Roman Lajanje na zvezde pisan je, u isti mah objavl...
882,00 RSD
980,00 RSD