DOMAĆA ZIMNICA Gastronomsko blago Srbije DOMAĆA ZIMNICA Gastronomsko blago Srbije
MLADINSKA KNJIGA

DOMAĆA ZIMNICA Gastronomsko blago Srbije

Šifra artikla: 326844
Isbn: 9788679284266
Izdavač : MLADINSKA KNJIGA
GASTRONOMSKO BLAGO SRBIJE - SLANE I SLATKE ZIMNICE, SOKOVI, SIRUPI, KOMPOTI...

Uz knjigu "Domaća zimnica" kuva se s uživanjem, jer je ova knjiga mnogo više od zbirke recepata. Ona nas vraća u detinjstvo i budi najlepša sećanja na prijatnu toplinu bakine kuhinje. Spremanje zimnice je lepa porodična tradicija, jer to nije samo hrana već je to ljubav i vreme koje posvetite porodici.

U ovoj knjizi pronaći ćete preko 500 tradicionalnih, zaboravljenih, modernih, proverenih i oprobanih recepata za pripremu slane, kisele i slatke zimnice tokom cele godine, ali i jela koja se od nje prave. Od krastavčića, cvekle, karfiola i ljutih papričica do pekmeza, kompota i likera. Tu su i mnogobrojni domaćinski saveti kao i kulinarski trikovi za pripremu zdrave hrane, bez aditiva i konzervansa. Ova knjiga može da bude savršen poklon po kome će vas sigurno pamtiti!

Sadržaj:
• Tehnike pripreme
• Slane zimnice (ajvar, marinirano povrće, sosovi, sušeno povrće, sušeno i zamrznuto testo, turšija, zamrznuto povrće)
• Zimnica od mesa
• Slatke zimnice (marmelade, pekmezi, džemovi, slatko, kandirano voće, sušenje voća u kućnim uslovima, zamrznuto voće, domaći sokovi, kompoti i sirupi)
• Likeri
• Terminologija
DOMAĆINSKI SAVET: Poželjno je da sirće i šećer rastvorite pre dodavanja u ljutenicu da bi se sve lakše sjedinilo i dobilo autentičan ukus.

ZANIMLJIVOSTI:
• Devet meseci je potrebno da bi se dobila kvalitetna pršuta. Za to vreme meso u debelim delovima gubi oko 3%, a u tankim oko 35% od svoje mase.
• ROZETLA (pelargonium graveolens), tajni sastojak vrhunskog slatka, u narodu je poznata kao mirisna muškatla i od davnina je nezaobilazni sastojak finih kompota, pekmeza, slatka i kolača. Listovima rozetle aromatizovali su se čak i vina i rakije, kao i fini likeri.

SPREMITE ZIMNICU BOLJE OD NJEGOVE MAME!
Količinski popust

Dodatnih 10% popusta na tri i više kupljenih artikala sa naznačenim količinskim popustom.

  • NSZ
Morate biti verifikovani korisnik kako bi ste videli cenu proizvoda
Sačuvajte u listi želja
Pomoć
GASTRONOMSKO BLAGO SRBIJE - SLANE I SLATKE ZIMNICE, SOKOVI, SIRUPI, KOMPOTI...

Uz knjigu "Domaća zimnica" kuva se s uživanjem, jer je ova knjiga mnogo više od zbirke recepata. Ona nas vraća u detinjstvo i budi najlepša sećanja na prijatnu toplinu bakine kuhinje. Spremanje zimnice je lepa porodična tradicija, jer to nije samo hrana već je to ljubav i vreme koje posvetite porodici.

U ovoj knjizi pronaći ćete preko 500 tradicionalnih, zaboravljenih, modernih, proverenih i oprobanih recepata za pripremu slane, kisele i slatke zimnice tokom cele godine, ali i jela koja se od nje prave. Od krastavčića, cvekle, karfiola i ljutih papričica do pekmeza, kompota i likera. Tu su i mnogobrojni domaćinski saveti kao i kulinarski trikovi za pripremu zdrave hrane, bez aditiva i konzervansa. Ova knjiga može da bude savršen poklon po kome će vas sigurno pamtiti!

Sadržaj:
• Tehnike pripreme
• Slane zimnice (ajvar, marinirano povrće, sosovi, sušeno povrće, sušeno i zamrznuto testo, turšija, zamrznuto povrće)
• Zimnica od mesa
• Slatke zimnice (marmelade, pekmezi, džemovi, slatko, kandirano voće, sušenje voća u kućnim uslovima, zamrznuto voće, domaći sokovi, kompoti i sirupi)
• Likeri
• Terminologija
DOMAĆINSKI SAVET: Poželjno je da sirće i šećer rastvorite pre dodavanja u ljutenicu da bi se sve lakše sjedinilo i dobilo autentičan ukus.

ZANIMLJIVOSTI:
• Devet meseci je potrebno da bi se dobila kvalitetna pršuta. Za to vreme meso u debelim delovima gubi oko 3%, a u tankim oko 35% od svoje mase.
• ROZETLA (pelargonium graveolens), tajni sastojak vrhunskog slatka, u narodu je poznata kao mirisna muškatla i od davnina je nezaobilazni sastojak finih kompota, pekmeza, slatka i kolača. Listovima rozetle aromatizovali su se čak i vina i rakije, kao i fini likeri.

SPREMITE ZIMNICU BOLJE OD NJEGOVE MAME!
Karakteristika Vrednost
Kategorija HRANA I PIĆE
Autor Nebojša Vuković, Tatjana Martić
Težina specifikacija 0.5 kg
Izdavač MLADINSKA KNJIGA
Pismo Ćirilica
Godina2018
Format16x22
Strana655

Slični proizvodi

U načinu na koji Pera Samardžija piše o vinu Francuzi bi rekli da se ogleda dobar ukus,...
Cena 1.259,99 RSD
Ušteda 10%
1.400,00 RSD
Dejan Živkoski Deža (1970) je kao ugostitelj prisutan na sceni od druge polovine osamde...
Cena 3.465,00 RSD
Ušteda 10%
3.850,00 RSD
Bilo da ste novi u svetu piva ili pravi ljubitelj tog pića koji želi da sazna što više ...
Cena 2.200,00 RSD
Rakija je oduvek u našem narodu važila za lek, a mi kao narod smo se dičili svojom vešt...
Cena 9.490,00 RSD
Kako je nastala čokolada, kako je stigla u Evropu, kako su se kroz istoriju menjali teh...
Cena 836,00 RSD
Biljna ishrana u funkciji zdravlja i šireg prosperiteta čoveka.
Cena 720,00 RSD
Ušteda 10%
800,00 RSD
U Rečniku zaljubljenika vina prisećam se samo onoga što znam, što volim, i što u meni b...
Cena 891,00 RSD
Ušteda 10%
990,00 RSD
Da li se uspaničite kada vam konobar donese vinsku kartu jer ne razliujete Chardonnay o...
Cena 2.200,00 RSD
Cena 396,00 RSD
Ušteda 10%
440,00 RSD