PIVO ZA NEUPUĆENE prevod 2. izdanja PIVO ZA NEUPUĆENE prevod 2. izdanja
PIVO ZA NEUPUĆENE prevod 2. izdanja PIVO ZA NEUPUĆENE prevod 2. izdanja
MIKRO KNJIGA

PIVO ZA NEUPUĆENE prevod 2. izdanja

Šifra artikla: 313390
Isbn: 9788675554196
Izdavač : MIKRO KNJIGA
Bilo da ste novi u svetu piva ili pravi ljubitelj tog pića koji želi da sazna što više o njemu, Pivo za neupućene pomoći će vam da za kratko vreme postanete pravi poznavalac – od prepoznavanja karakteristika ejlova, lagera i ostalih vrsta piva, do razumevanja kako se pivo degustira i ocenjuje. Pored toga, otkrićete najbolje pivske manifestacije širom sveta, kao i jednostavne, profesionalne savete za kupovinu i serviranje piva.

• Osnovne sirovine – upoznajte sastojke od kojih se pivo pravi i kako se kuva
• Postanite stručnjak za pivo – naučite da razlikujete ejlove i lagere, pivo odležalo u buradima i pivo odležalo na drvetu, i otkrijte specijalna i ekstremna piva
• Tajanstveni govor etiketa – izborite se s nepoznatim terminima, dešifrujte žargon degustatora, samouvereno kupujte pivo i ispijajte ga s uživanjem
• Naspite još jednu čašu – saznajte na kojim se temperaturama služi pivo, kako se bira odgovarajuća čaša i pravilno sipa pivo
• Priprema, pozor, kuvanje! – proučite postupno uputstvo za kuvanje piva kod kuće pomoću pivskih kompleta za početnike

U knjizi ćete pronaći:
• Razne vrste piva koja se prave širom sveta
• Pojedinosti o najnovijim i najboljim vrstama piva
• Degustacije piva i pivske ture po Severnoj Americi, Evropi, Aziji i šire
• Idealne temperature i tehnike služenja različitih vrsta piva
• Savete za degustiranje i ocenjivanje piva
• Osnove kombinovanja piva i hrane
• Recepte za kuvanje s pivom

Poseban deo knjige posvećen je pivu sa ovih prostora. Obuhvaćene su sledeće teme: istorijat pivarstva, industrijske i popularne zanatske pivare, hmeljarstvo u Srbiji, egzotična piva koja se proizvode u Srbiji, zanimljivosti, pivski turizam – muzeji, festivali itd. (uključujući i zemlje iz okruženja), pivski barovi...

Sadržaj
Uvodna reč
Uvod
Poglavlje 1: Naiskap! Počinjemo od osnova
Poglavlje 2: Sastojci piva: od uzvišenih do smešnih
Poglavlje 3: Malo pivarske čarolije: kako se pravi pivo
Poglavlje 4: Kategorije piva: ejlovi, lageri i ostali
Poglavlje 5: Šta je „pravi“ ejl
Poglavlje 6: Pivo odležalo u buretu i odležalo na drvetu
Poglavlje 7: Zaronite u ekstremno pivo
Poglavlje 8: Bezglutensko, organsko i košer pivo
Poglavlje 9: Na šta obratiti pažnju pri kupovini piva
Poglavlje 10: Ludorije s etiketama i marketinške zablude
Poglavlje 11: Kako se služi pivo
Poglavlje 12: Izoštrite svoja čula: degustacija i ocenjivanje piva
Poglavlje 13: Hrana i pivo
Poglavlje 14: Kuvanje s pivom
Poglavlje 15: Degustiranje piva u Severnoj Americi
Poglavlje 16: Degustiranje piva u Evropi, Aziji i ostalim delovima sveta
Poglavlje 17: Pivski turizam
Poglavlje 18: Pivo iz kućne radinosti
Poglavlje 19: Deset načina za usavršavanje znanja o pivu
Poglavlje 20: Deset najpoznatijih pivskih gradova širom sveta
Poglavlje 21: Deset (plus jedan) najboljih festivala piva na svetu
Poglavlje 22: Istorijat pivarstva u Srbiji
Poglavlje 23: Začetak zanatskog pivarstva u Srbiji
Poglavlje 24: Hmelj naš nasušni: zeleno ravničarsko zlato
Poglavlje 25: Pivski turizam u Srbiji i regionu
Dodatak A: Kratak vodič kroz vrste piva i njihov sadržaj alkohola
Dodatak B: Kratka istorija piva (za prave poznavaoce)
Indeks

O autorima
Marty Nachel je edukator u oblasti piva, nagrađivani kućni pivar, licencirani pivski sudija (BJCP), član komisije profesionalnih pivskih sudija na Velikom američkom festivalu piva i bivši evaluator piva na Institutu za ispitivanje pića (Beverage Testing Institute). Osnivač je i administrator programa za dobijanje Ale-Conner sertifikata u oblasti piva.
Steve Ettlinger je autor sedam knjiga koje se uglavnom bave hranom i temama vezanim za nju. Njegova najnovija knjiga je Twinkie, Deconstructed.
Vladimir Gošić se bavi novinarstvom 15 godina. Do sada je bio glavni i odgovorni urednik magazina CKM, FHM, ScreenFun, Alan Ford, Metak... Trenutno je na poziciji šefa produkcije u kompaniji Color Press Group gde još uvek uređuje magazin GameFun (bivši ScreenFun). Pivarstvo je oduvek bilo prisutno u njegovom životu, ali je potpuno zagrižen postao nakon što je na proputovanju američkim putem Route 66 po prvi put probao kraft pivo. Odmah po povratku „bacio“ se na novi hobi kućne proizvodnje piva kako bi pokušao da skuva stilove koji nam tada nisu bili dostupni. Zaražen pivskom groznicom, svaki svoj odmor posvećuje putovanju na pivske festivale u potrazi za novim pivima. Kako bi pomogao edukovanju srpskih pivopija i širenju ideje o kućnom i zanatskom pivarstvu, s prijateljima pokreće portal SvetPiva.rs koji i danas uređuje, a jedan je i od organizatora Novosadskog festivala zanatskog piva.
Uputstvo za korišćenje
Zaviri u knjigu
0,00 RSD
1.800,00 RSD
Cena na sajtu: 1.800,00 RSD
Ušteda: 0,00 RSD
Obavesti me o sniženju
Količinski popust

Dodatnih 10% popusta

na tri i više kupljenih artikala koji nisu na akciji.

 

  • NSZ
Količina: 1 Kom
2
1
Sačuvajte u listi želja
Pomoć
Bilo da ste novi u svetu piva ili pravi ljubitelj tog pića koji želi da sazna što više o njemu, Pivo za neupućene pomoći će vam da za kratko vreme postanete pravi poznavalac – od prepoznavanja karakteristika ejlova, lagera i ostalih vrsta piva, do razumevanja kako se pivo degustira i ocenjuje. Pored toga, otkrićete najbolje pivske manifestacije širom sveta, kao i jednostavne, profesionalne savete za kupovinu i serviranje piva.

• Osnovne sirovine – upoznajte sastojke od kojih se pivo pravi i kako se kuva
• Postanite stručnjak za pivo – naučite da razlikujete ejlove i lagere, pivo odležalo u buradima i pivo odležalo na drvetu, i otkrijte specijalna i ekstremna piva
• Tajanstveni govor etiketa – izborite se s nepoznatim terminima, dešifrujte žargon degustatora, samouvereno kupujte pivo i ispijajte ga s uživanjem
• Naspite još jednu čašu – saznajte na kojim se temperaturama služi pivo, kako se bira odgovarajuća čaša i pravilno sipa pivo
• Priprema, pozor, kuvanje! – proučite postupno uputstvo za kuvanje piva kod kuće pomoću pivskih kompleta za početnike

U knjizi ćete pronaći:
• Razne vrste piva koja se prave širom sveta
• Pojedinosti o najnovijim i najboljim vrstama piva
• Degustacije piva i pivske ture po Severnoj Americi, Evropi, Aziji i šire
• Idealne temperature i tehnike služenja različitih vrsta piva
• Savete za degustiranje i ocenjivanje piva
• Osnove kombinovanja piva i hrane
• Recepte za kuvanje s pivom

Poseban deo knjige posvećen je pivu sa ovih prostora. Obuhvaćene su sledeće teme: istorijat pivarstva, industrijske i popularne zanatske pivare, hmeljarstvo u Srbiji, egzotična piva koja se proizvode u Srbiji, zanimljivosti, pivski turizam – muzeji, festivali itd. (uključujući i zemlje iz okruženja), pivski barovi...

Sadržaj
Uvodna reč
Uvod
Poglavlje 1: Naiskap! Počinjemo od osnova
Poglavlje 2: Sastojci piva: od uzvišenih do smešnih
Poglavlje 3: Malo pivarske čarolije: kako se pravi pivo
Poglavlje 4: Kategorije piva: ejlovi, lageri i ostali
Poglavlje 5: Šta je „pravi“ ejl
Poglavlje 6: Pivo odležalo u buretu i odležalo na drvetu
Poglavlje 7: Zaronite u ekstremno pivo
Poglavlje 8: Bezglutensko, organsko i košer pivo
Poglavlje 9: Na šta obratiti pažnju pri kupovini piva
Poglavlje 10: Ludorije s etiketama i marketinške zablude
Poglavlje 11: Kako se služi pivo
Poglavlje 12: Izoštrite svoja čula: degustacija i ocenjivanje piva
Poglavlje 13: Hrana i pivo
Poglavlje 14: Kuvanje s pivom
Poglavlje 15: Degustiranje piva u Severnoj Americi
Poglavlje 16: Degustiranje piva u Evropi, Aziji i ostalim delovima sveta
Poglavlje 17: Pivski turizam
Poglavlje 18: Pivo iz kućne radinosti
Poglavlje 19: Deset načina za usavršavanje znanja o pivu
Poglavlje 20: Deset najpoznatijih pivskih gradova širom sveta
Poglavlje 21: Deset (plus jedan) najboljih festivala piva na svetu
Poglavlje 22: Istorijat pivarstva u Srbiji
Poglavlje 23: Začetak zanatskog pivarstva u Srbiji
Poglavlje 24: Hmelj naš nasušni: zeleno ravničarsko zlato
Poglavlje 25: Pivski turizam u Srbiji i regionu
Dodatak A: Kratak vodič kroz vrste piva i njihov sadržaj alkohola
Dodatak B: Kratka istorija piva (za prave poznavaoce)
Indeks

O autorima
Marty Nachel je edukator u oblasti piva, nagrađivani kućni pivar, licencirani pivski sudija (BJCP), član komisije profesionalnih pivskih sudija na Velikom američkom festivalu piva i bivši evaluator piva na Institutu za ispitivanje pića (Beverage Testing Institute). Osnivač je i administrator programa za dobijanje Ale-Conner sertifikata u oblasti piva.
Steve Ettlinger je autor sedam knjiga koje se uglavnom bave hranom i temama vezanim za nju. Njegova najnovija knjiga je Twinkie, Deconstructed.
Vladimir Gošić se bavi novinarstvom 15 godina. Do sada je bio glavni i odgovorni urednik magazina CKM, FHM, ScreenFun, Alan Ford, Metak... Trenutno je na poziciji šefa produkcije u kompaniji Color Press Group gde još uvek uređuje magazin GameFun (bivši ScreenFun). Pivarstvo je oduvek bilo prisutno u njegovom životu, ali je potpuno zagrižen postao nakon što je na proputovanju američkim putem Route 66 po prvi put probao kraft pivo. Odmah po povratku „bacio“ se na novi hobi kućne proizvodnje piva kako bi pokušao da skuva stilove koji nam tada nisu bili dostupni. Zaražen pivskom groznicom, svaki svoj odmor posvećuje putovanju na pivske festivale u potrazi za novim pivima. Kako bi pomogao edukovanju srpskih pivopija i širenju ideje o kućnom i zanatskom pivarstvu, s prijateljima pokreće portal SvetPiva.rs koji i danas uređuje, a jedan je i od organizatora Novosadskog festivala zanatskog piva.
Trenutno nema komentara
Karakteristika Vrednost
Kategorija HRANA I PIĆE
Autor Marti Nejčel, Stiv Etlinger, Vladimir Gošić
Težina specifikacija 0.5 kg
Izdavač MIKRO KNJIGA
Pismo Latinica
Povez Broš
Format16x22
Strana384

Slični proizvodi

"Ova knjiga (priručnik) ima za cilj da upozna čitaoce sa simbiozom probranih alkoholnih...
594,00 RSD
660,00 RSD
Knjiga za sve ljubitelje vina i one koji to žele da budu! Sada imate priliku da u novo...
8.990,00 RSD
“Vino i sedam čula” je jedinstvena knjiga u svetu, jer se po prvi put uspostavljaju nov...
660,00 RSD
Kroz više od 300 ekskluzivnih, autorskih umetničkih fotografija i brojne zanimljive pri...
2.160,00 RSD
2.400,00 RSD
Rakija je oduvek u našem narodu važila za lek, a mi kao narod smo se dičili svojom vešt...
8.990,00 RSD
Kako je nastala čokolada, kako je stigla u Evropu, kako su se kroz istoriju menjali teh...
836,00 RSD
Biljna ishrana u funkciji zdravlja i šireg prosperiteta čoveka.
720,00 RSD
800,00 RSD
Ova knjiga je praktični priručnik koji može poslužiti svakkome ko želi da se aktivira i...
405,00 RSD
450,00 RSD
U Rečniku zaljubljenika vina prisećam se samo onoga što znam, što volim, i što u meni b...
891,00 RSD
990,00 RSD
Da li se uspaničite kada vam konobar donese vinsku kartu jer ne razliujete Chardonnay o...
1.800,00 RSD