Novosti
15.04.2019.

ANĐEO ČUVAR - VULKANOVA KNJIGA NEDELJE


Roman Anđeo čuvar autora Ejnara Hansena Vulkanova je knjiga nedelje i možete je kupiti u svim našim knjižarama sa 20% popusta* u periodu od 15. do 21. aprila 2019. godine.


O romanu:

Pedesetih godina prošlog veka, kada se svet još oporavljao od ratnih godina, stanovnike Kopenhagena uznemirilo je bizarno dvostruko ubistvo. Pale Hardrup, nekadašnji saradnik nacista, tek pušten iz zatvora, ušetao je u banku i zahtevao novac. A onda su usledila dva hica – dva radnika bila su mrtva. Policija je uhvatila Hardrupa ubrzo nakon događaja, a svedoci su tvrdili da se ponašao kao da je u transu. Tada je inspektor Anders Olsen posumnjao: šta ako je ubica delovao pod uticajem hipnoze, a pravi ubica je i dalje na slobodi?

Anđeo čuvar zasnovan je na istinitoj priči. Slučaj Hardrup–Nilsen je jedinstven. To je jedini primer da je porota osudila optuženog za upotrebu hipnotičke sugestije za navođenje na pljačku i ubistvo. Pale Hardrup i Bjern Nilsen bili su stvarni ljudi. Njihov slučaj ostaje jedan od najpoznatijih u istoriji danske kriminalistike. 

 

O autoru: 

EJNAR HANSEN je pseudonim za dva pisca: Arta Halonena i Kevina Frejžera. Arto Halonen je filmski režiser i scenarista, poznat po snažnoj svesti o društvenim problemima, i jedan od retkih ljudi na svetu koji je intervjuisao ubicu Palea Hardupa. Kevin Frejžer je romanopisac, esejista i kritičar koji živi u Helsinkiju. Ova dva autora već su sarađivali na nagrađivanoj knjizi Shadow of the Holy Book.

 

*popust sa Vulkan klub karticom se ne sabira

Sačuvano u omiljne
Pedesetih godina prošlog veka, kada se svet još oporavljao od ratnih godina, stanovnike...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
849,00 RSD
Ušteda 15%
999,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara