Novosti
18.06.2019.

Promocija novog romana Miloša Latinovića: Etape noći

Pozivamo sve ljubitelje savremene književnosti na promociju novog romana Miloša Latinovića pod nazivom Etape noći. Promocija će biti održana u četvrtak, 20. juna, u knjižari Vulkan KCB (Trg republike 5), sa početkom u 18 sati. Pored autora, o knjizi će govoriti Željko Jovanović, Umetnički direktor Pozorišta na Terazijama i Marija Radić, urednica Vulkan izdavaštva. 

Postoje noći posle kojih ništa više nije važno. Priče takvih noći zapisane su u zvezdama, ali ne umeju svi da ih pročitaju. Upravo o tome piše Miloš Latinović u svom novom romanu. U noći koja bi mogla biti večnost vreme prestaje da postoji i otkrivaju se tajni vrtovi neostvarenih ljubavi i nezasitih strasti, krvavih bitaka i surovih osveta, ali i preplitanje jave i sna. U tom preplitanju čitalac će otkriti da život najčešće ne počinje tamo gde mi mislimo, zato što je uslovljen mnogobrojnim događajima na koje ne možemo da utičemo. Poslednju etapu noći ispratiće kiša. Kao i u drugim Latinovićevim romanima, kiša poput nevidljive niti povezuje sve junake koji na pozornici života igraju svoje uloge želeći da iskorače iz sveta privida, prolaznosti i besmisla u svet zbilje, stalnosti i smisla.

Miloš Latinović autor je zbirki priča, romana, knjiga eseja i desetak dramskih tekstova, kao i više od sto različitih književnih priloga. Njegove knjige prevedene su na rumunski, nemački, bugarski i ruski jezik; brojni prozni tekstovi prevedeni su na engleski, mađarski, slovenački, slovački i makedonski. Žiri Društva književnika Vojvodine proglasio je roman Dželat u raju za knjigu 2008. godine u Vojvodini. Za poetsko-proznu zbirku Zvezde i ostrva Latinović je dobio Nagradu Stevan Pešić 2012. godine, a za roman Sto dana kiše, u izdanju Vulkan izdavaštva, dobio je Vitalovu nagradu za 2013. godinu. Vulkan izdavaštvo je do sada objavilo četiri romana ovog autora – Sto dana kiše, Šekspirijens, Četiri ludila i Šekspirov klijent.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara