Novosti
21.01.2022.

ŽENA SA CVETOM OD PAPIRA - NOVI ROMAN DONATA KARIZIJA


Roman Žena sa cvetom od papira donosi nam nešto potpuno drugačije od Donata Karizija. Knjiga je stilski potpuno različita u odnosu na "Šaptača", a Donato Karizi je uspeo i tamo gde se najmanje očekivalo.

U noći između 14. i 15. aprila 1912. godine, dok je prekookeanski brod Titanik tonuo, a da nije završio svoje prvo putovanje, jedan od putnika siđe u svoju kabinu prve klase, obuče smoking i pope se na palubu. Umesto da pokuša da se spase, zapali cigaru i sačeka da umre.

Autor radnju romana kojim je započeo svoju blistavu karijeru, smešta usred rovova, pucnjave, granatiranja između kojih austrijski lekar treba da intervjuiše italijanskog zatvorenika. Kako se dijalog između dvojice muškaraca lako uspostavlja, ovo „ispitivanje“ dobija drugačiji sadržaj, zamenjujući uloge u igri pitanja i odgovora. Zanimljiv kreativni potez autora, oba muškarca postavlja u izjednačene uloge. Zatvorenik uspeva da zaokupi pažnju doktora, a Karizi kao pravi majstor svog posla vešto prenosi ovu misterioznu i originalnu priču, u kojoj ne možemo jasno razgraničiti stvarnost i fikciju.

Povezani životi ova dva čoveka zavisiće od odgovora na tri pitanja. Ko je zatvorenik? Ko je Guzman? Ko je bio čovek koji je pušio na Titaniku?

Svi vi koji od danas, 21. januara do 11. februara kupite knjigu "Žena sa cvetom od papira", možete kupiti knjigu "Ja sam ponor" po 40% nižoj ceni.

 

Akcija važi samo u Vulkan knjižarama.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara