Novosti
23.03.2022.

USKORO : NOVI ROMAN GIJOMA MUSOA „NEZNANKA SA SENE“

Kada otvorite novu knjigu Gijoma Musoa, uvek osetite isto zadovoljstvo: to je otkrivanje priče za koju već znate da će biti bestseler. Pero najčitanijeg francuskog pisca je i ovoga puta ispisalo briljantan triler, misteriozan i zadivljujući, inspirisan legendom iz XIX veka. Predstavljamo vam novi roman majstora napetosti – Neznanka sa Sene.

U Parizu, jedne maglovite noći, samo nekoliko dana pre Božića, jedna devojka pronađena je na obali Sene. Nema odeću na sebi, ničega se ne seća, ali je i dalje živa. Zagonetna žena uspeva da pobegne iz bolnice i nestaje bez traga, ali DNK analize i fotografije otkrivaju njen identitet. U pitanju je pijanistkinja Milena Bergman.

Ipak, nešto se ne uklapa: ova slavna umetnica je mrtva, poginula je u avionskoj nesreći pre više od godinu dana. Istraga ovog slučaja poverena je specijalnoj jedinici pariske policije, a to je prilika da inspektorka Roksana Monkrestjen najzad dobije priznanje koje zaslužuje. Kada je tragovi odvedu do neobične životne priče pisca Rafaela Bataija, Mileninog bivšeg verenika, njihove će se sudbine ukrstiti. Roksana i Rafael moraće da reše zamršenu enigmu i odgovore na pitanje – da li je moguće u isto vreme biti živ i mrtav?

Kako nas činjenice mogu odvesti tako daleko? Šta nas tera da lažemo? Koje su to strasti koje nas čine nerazumnim?

U osnovi Musoovog novog romana nalazi se priča stara dva veka koja nikada nije prestala da fascinira pisce, pesnike, fotografe, umetnike. U Parizu krajem XIX veka, na obali Sene pronađeno je telo žene, toliko lepe da je napravljena posmrtna maska njenog lica. Ne znamo ništa o njoj... nepoznatoj... koja se bacila u Senu. Mlada žena zatvorila je oči pred svojom tajnom. Tako je rođena legenda o Neznanki sa Sene.

Uronite u hladnu i zagonetnu atmosferu francuske prestonice i novu misterioznu priču! Dok nestrpljivo iščekujemo roman Neznanka sa Sene, Musoova dela u izdanju Vulkan izdavaštva potražite u knjižarama Vulkan širom Srbije i na sajtu .

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara