Novosti
28.03.2022.

BESTSELER NJUJORK TAJMSA „MEKSIČKA GOTIKA“ USKORO U PRODAJI 29.03.2022.

 

Roman za ljubitelje gotskih klasika.

 

Silvija Moreno-Garsija u svom novom romanu povešće vas u pospani, zaboravljeni planinski grad, klaustrofobičan svet ispunjen senkama i maglom, gde prošlost iskrsava kao noćna mora. Dobitnica svetske nagrade za fantastiku ispripovedala je priču punu sumnje, paranoje, mraka – i nadasve ukorenjenu u drevnoj kulturi Meksika. Kuća na osami. Harizmatični aristokrata. Odvažna devojka koja želi da razotkrije zamršene tajne. Meksička gotika je priča o ukletoj kući i razorenoj porodici, u kojoj se magija prepliće s urbanim legendama i folklorom.

Kada dobije neobično pismo od svoje rođake koja je moli da je spase tajanstvene opasnosti, Noemi smesta odlazi u zabačenu seosku vilu u Meksiku. Noemi je glamurozna pripadnica visokog društva, ali ona je inteligentna i nepokolebljiva i ničega se ne plaši: ni muža svoje rođake, opasnog i zavodljivog Engleza, ni njegovog oca, stare glave porodice, ni jezive vile.

Kuća na osami je sumorna ruina ispunjena prašnjavim antikvitetima. Motiv zmije koja jede svoj rep ukrašava kamine, prostirke i nameštaj. Senke vrebaju iz mraka, gusta magla izaziva osećaj bespomoćnosti. I dok u sudaru snova i stvarnosti, ludila i zdravog razuma, davno zakopana prošlost izranja na površinu, Noemi shvata da možda nikada neće moći da napusti ovu zagonetnu kuću.

Ispod priče pune užasa, misterije i sablasne atmosfere neprestano tinja osuda rasizma, kolonijalizma, klasne nejednakosti i zlostavljanja u svim njegovim oblicima. To je obračun sa istorijom i povratak u prošlost, rana koja pulsira i još boli.

„Triler smešten u prošlost, koji obiluje neizvesnošću i raskošnom atmosferom pedesetih.“ – Entertejnment vikli

Roman je preveden na više od 25 jezika, pobednik je Gudridsovog izbora za najbolju knjigu 2020. godine. Izbor je urednika na Amazonu, a kao knjigu godine izabrali su je: New Yorker, Vanity Fair, Washington Post, Marie Clarie, Men’s Health, Library Journal, Book Riot i mnogi drugi.

Bestseler Njujork tajmsa Meksička gotika, zavodljiv horor inspirisan gotskim klasicima, uskoro će biti dostupan na našem sajtu  i u svim knjižarama Vulkan.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara