Novosti
24.04.2023.

ZAPLET ::: Džin Hanf Korelic

 

Propali pisac i ubistvo. Sjajna priča koja je smišljena od strane nekog drugog. Neverovatan zaplet za koji bi svaki pisac prodao dušu.
Priča o Evanu Parkeru. Od svih studenata koji pohađaju njegov kurs kreativnog pisanja, Parker najviše ide na živce profesoru Džejkobu Finču Boneru. Možda je to zato što je Džejk neuspešni pisac, a Evan ima čitav život pred sobom i snove koji ga čekaju. Međutim, kada mu Evan predstavi svoju ideju za roman, postojeća blaga netrpeljivost pretvara se u čistu zavist zato što je Evanova ideja je fenomenalna i mogući je bestseler u najavi.
Nakon nekoliko godina niko i dalje nije čuo za Evana Parkera, a Džejk otkriva nešto sasvim neočekivano- da Evan više nije živ i zaključuje da veličanstvena ideja o romanu nikada nije pretočena u pisanu verziju. Tako će Džejk dolazi na ideju da iskoristi šansu i objavi roman.
Vrlo brzo, nekadašnji propali pisac postaje autor bestselera. Ostvaruje mu se davna želja. Ali kako sve ima svoju cenu koja će, u ovom slučaju biti visoka, shvatamo u momentu kada Džejk dobije poruku od samo 3 reči koja glasi „Ti si lopov“.

„Jedan od najboljih romana o piscima i pisanju. Izvanredno!“ – Stiven King

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara