Novosti
20.06.2023.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE „UMETNOST JE NAŠ POSAO“ MILENE TROBOZIĆ GARFILD

Vulkan knjižare vas pozivaju da prisustvujete promociji knjige Umetnost je naš posao Milene Trobozić Garfild u knjižari Vulkan u Sremskoj 2 u Beogradu, u četvrtak, 29. juna, s početkom u 19 sati.

Bilo da ste umetnik, ili da radite u umetničkoj sferi, ili da ste pasionirani ljubitelj umetnosti – knjiga Umetnost je naš posao postaće vaš vodič u (ne)mogućoj misiji Kako sačuvati umetnost u XXI veku.

Zahvaljujući dugogodišnjem radu u oblastima kulture, autorka Milena Trobozić Garfild stekla je bogato i raznoliko iskustvo koje ju je dovelo do dragocenih saznanja o značaju umetnosti. U ovoj knjizi, umetnost je osvetljena iz različitih perspektiva, kao i u različitim istorijskim i geografskim okvirima, ali kada dođete do poslednje stranice, shvatićete da je uloga umetnosti uvek podjednako važna jer ima snagu preobražavanja ljudskog duha.

O knjizi će govoriti Nebojša Broćić, reditelj i teatrolog, i Ana Martinoli, producentkinja i teoretičarka medija. Književno veče moderiraće Marija Radić, urednica srpske književnosti u Vulkan izdavaštvu.

Milena Trobozić Garfild već dve decenije živi u Vašingtonu, gde kao pozorišni i filmski producent, spisateljica, prevodilac, art menadžer, kreira projekte na polju kulture. U svet umetnosti je zakoračila kao glumica, ali je talentom i inventivnošću pomerala granice. Diplomirala je na Akademiji dramskih umetnosti u Beogradu, na Odseku za glumu, kao i na Filološkom fakultetu u Beogradu, na Katedri za španski jezik i književnost. Radila je kao književni prevodilac, urednik, producent, umetnički direktor, advertajzing i PR menadžer i konsultant. Tokom devedesetih godina bila je jedan od pionira u nezavisnim pozorišnim produkcijama (Zapali me, Iza kulisa). Autor je knjige Mali saveti za bolji život. Producent je višestruko nagrađivanih filmova: Beli, beli svet, Otadžbina, Šavovi. Prevela je sa španskog i engleskog mnoge knjige, od kojih je najznačajnija Ljubav u doba kolere Gabrijela Garsije Markesa. Živi na relaciji Beograd–Vašington.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara