Novosti
05.04.2024.

KNJIŽEVNO VEČE POSVEĆENO DUŠANU VASILJEVU

Pozivamo vas da nam se pridružite na književnoj večeri na kojoj ćemo obeležiti stogodišnjicu smrti Dušana Vasiljeva i predstaviti knjigu Čovek peva posle rata. Tako posle jednog veka od njegove smrti želimo da sačuvamo od zaborava stihove pesnika koji je do svoje dvadeset četvrte godine, koliko je živeo, ostavio neizbrisiv trag u srpskoj književnosti.

Književno veče ćemo upriličiti 17. aprila u 19.00 sati u knjižari „Vulkan“ (Sremska br. 2). O knjizi će govoriti prof. dr Jovan Delić i prof. dr Predrag Petrović. Veče će moderirati Marija Radić, urednica srpske književnosti u „Vulkan izdavaštvu“.

Sve knjige Dušana Vasiljeva objavljene su posthumno. Ovo izdanje je priređeno prema istoimenom izdanju iz 1982. godine, koje je priredio Jovan Delić, i u kojem je prvi put objavljena celovita zbirka pesama „Oblaci“, jedina koja je u pesnikovoj zaostavštini pronađena kao zaokružena, odnosno pripremljena za objavljivanje onako kako ju je uobličio sam pesnik. Pored „Oblaka“, ova knjiga sadrži i izabrane pesme Dušana Vasiljeva, kao i dvadeset pesama koje nisu bile uvrštene u ranije izdanje, a značajne su za sagledavanje celokupne piščeve poetike. Predgovor ovoj knjizi napisao je Jovan Delić.

Ponosni smo na to što prva objavljena knjiga poezije u ediciji „Tragovi“ nosi ime i prezime Dušana Vasiljeva, pesnika koji je svojim stihovima obasjao pesnički horizont i prošlog i ovog veka. Knjigu ćete uskoro moći da pronađete na sajtu knjizare-vulkan.rs i u svim „Vulkan“ knjižarama.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara