Novosti
26.01.2012.

Igor Kolarov dobitnik Politikine nagrade za knjigu Kuća hiljadu maski”

Jedan od najstarijih i najuglednijih dnevnih listova na Balkanu „Politika” proslavio je juče u Skupštini grada Beograda svoj sto osmi rođendan.

Ovim povodom, priznanje „Politikinog Zabavnika” za najbolje književno delo namenjeno mladima pripalo je, po drugi put, Igoru Kolarovu. Ovoga puta nagrađen je njegov roman „Kuća hiljadu maski”, u izdanju studija „Čekić” iz Beograda, a laureata je ovenčao Zefirino Grasi, glavni urednik „Zabavnika”.

Predsednik žirija Darko Kocjan, koji je odluku doneo u saradnji Irinom Gilić, Timoti Džon Bajfordom, Bobanom Skerlićem i Petrom Milatovićem, istakao je u svom obraćanju da veliki broj knjiga koje su bile u konkurenciji samo pokazuje da pisci ipak ne zapostavljaju decu.

U najužoj konkurenciji bila su i dela Branka Stevanovića „Avanture Kraljevića Marka”, Uroša Petrovića „Mračne tajne Ginkove ulice”, ali se žiri većinom glasova ipak odlučio za knjigu Igora Kolarova „Kuća hiljadu maski”. To je jak roman unutrašnjeg putovanja, gotovo neprimetnog ulaženja i izlaženja iz realnog sveta. Glavna poruka koju pronalazimo u ovom delu je da treba biti hrabar i postojano tragati za svojim autentičnim izrazom, dodao je Kocjan.

Izvor: Politika

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara