Novosti
11.10.2012.

Najavljen Vulkanov nastup na dva sajma knjiga

U prostorijama knjižare Vulkan u Sremskoj 2, danas je održana press konferencija povodom Vulkanovog nastupa na dva predstojeća sajma knjiga.

Najavljen je Vulkanov sajam u Delta Cityju, koji počinje u subotu, 13. i traje do 19. oktobra. Pored popusta od 10 i 20 odsto, posetioci će imati priliku da se svakog dana od 17 sati druže sa poznatim piscima.

Program Vulkanovog sajma knjiga u Delta Cityju:

Subota, 13.10. umetnički dan, gošća Slađana Milošević. Nedelja, 14.10. dečiji dan, gosti: Violeta Babić i Kosta Milovanović, ilustrator dečijih knjiga. Ponedeljak, 15.10. je  VIP dan, a gosti su  Jelena Bačić Alimpić, Vesna Dedić, Žana Poliakov,  Ivana Mihić, Iva Štrljić i Vanja Bulić. Utorak, 16.10. je  pozorišni dan, gosti: Ružica Sokić i Jovan Ćirilov, dok je  sreda, 17.10. specijalni  dan uz goste: Goricu Nešović, Marka Krstića i Aleksandra Gatalicu. Poslednja dva dana su premijere, četvrtak, 18.10.  u 17 sati Gordana Kuić  promoviše  knjigu „Sa druge strane noći“, a u petak, 19.10. Suzana Mančić  predstavlja svoju prvu knjigu „Neukrotivo srce“ .

Književnica Gordana Kuić bila je specijalni gost press konferencije, a povodom svoje nove zbirke priča, koju će promovisati na Sajmu je izjavila:

„Pisala sam o junacima pokatkad veselim, pokatkad tužnim, upravo onakvim kakav je i sam život; o stanju svesti i duha različitih osoba u različitim vremenima, o uvek nestalnim istorijskim (ne)prilikama, o bežanju,  seljenju, o ostajanju, o baštini, o (ne)poštenju, o borbi za opstanak, o krivici i kajanju, o ljubavi i maštanju“ – kaže Gordana Kuić i dodaje: „Napisala sam ove priče da biste razmišljali. Uživali, saznali, uporedili se, osmehnuli i uzdahnuli“.

Knjižare Vulkan najavile su i nastup na 57. Međunarodnom sajmu knjiga, na svom štandu u Hali 4. Novina je što će ove godine u okviru Vulkanovog štanda postojati u Vulkanov mini kafić, u kojem će svi kupci moći da se posluže prirodnim Fruvita sokovima i Dolce Gusto kafom. Na Vulkanovom štandu u četvrtak, 25.10. gostovaće dečiji književnici Violeta Babić i Vesna Aleksić, kao i Maja Volk, u petak, 26.10. gost će biti Marko Vidojković, a u subotu, 27.10. svoju novu knjigu će potpisivati Suzana Mančić.

Vulkan se i ove godine uključio u akciju Bitka za bebe, prodajom suvenira. Pored ovoga, Vulkan je postao i eksluzivni prodavac suvenira sa likom Novaka Đokovića, koji će pored svih knjižara, moći da se kupe i na Vulkanovom štandu na Sajmu knjiga.

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara