Novosti
23.01.2013.

Potpisivanje knjige Smeh kao lek u Vulkan knjižarama

Doktorka Dušanka Stevović Gojgić radi u Hitnoj pomoći Beograd kao lekar specijalista opšte medicine i ultrazvuka u kliničkoj medicini. Piše aforizme, kratke priče i ima dve objavljene knjige. Trenutno aktuelna knjiga „Smeh kao lek“, koju je objavila Čigoja štampa,  predstavlja svojevrsnu riznicu bisera iz ordinacije, koje doktorka uredno beleži.

A ti biseri smo, u stvari, svi mi. Mi kao pacijenti, sa svim svojim manama, vrlinama, neznanjem, lukavošću, bahatošću, pa i nepismenošću. I takvima kakvi smo dr Dušanka se ne ruga, već samo dobronamerno pokazuje sliku našeg društva, sa vidljivim naporom da ga popravi, da ne kažem izleči. A izlečenje zavisi i od samog pacijenta.

Ova knjiga, dakle, neće služiti samo za razbibrigu i smeh, već i kao mala studija o nama, koju mogu da koriste i sociolozi, i psiholozi, i drugi lekari, pa i političari.

Potpisivanje knjige i druženje sa autorkom organizovano je u knjižarama Vulkan. Prvo je u petak, 25. januara od 16 časova u knjižari Vulkan City Store, u Bulevari kralja Aleksandra 94, potom u subotu, 2. februara od 18 sati u knjižari Vulkan u ŠC Ušće i u petak, 8. februara od 17 sati u knjižari Vulkan u Sremskoj 2.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara