Novosti
11.02.2013.

Irena Jovanović u Vulkanu u Sremskoj na Dan zaljubljenih

U četvrtak, 14. februara od 12 do 13 časova u knjižari Vulkan u Sremskoj 2 poznata tv novinarka Irena Jovanović premijerno će potpisivati svoju prvu knjigu “Prestupnica”.

 “Prestupnica” je knjiga – dnevnik godine koju su nam ukrali još pre nego što je počela. To je zbirka događaja i doživljaja koji su Irenu presretali tokom 2012. godine. To su događaji koji su presretali sve nas, zabeleženi kroz posledice, utiske i očekivanja običnog čoveka. Knjigu je objavio Admiral Books.

Irena Jovanović je novinar i televizijski autor na beogradskom Studiju B. U gradsku televiziju došla je za vreme bombardovanja Srbije, 1999. godine. Potreba da se faktografski i lično beleži svakodnevica nije joj strana još od gimnazijskih dana, ali su brzina života, zahtevan posao i briga o porodici učinili da postane filter za emocije i vrednosti koje prepoznaje i čuva, braneći tako ideju o životu koji vredi, koji razumemo i u koji verujemo. Svakodnevni rad u redakciji informativnog programa, često je brutalno suočavao sa teškim događajima, koji menjaju ljudski život stavljajući ga, iznenada, u zadate okolnosti.

Kada 2010. godine preuzima novu odgovornost i započinje rad u popodnevnom programu iz kulture, uživo, svakog dana u trajanju od dva sata, njen osećaj za prolaznost i površnost uključuje alarm upozorenja, zbog čega Irena počinje da ostavlja pisane tragove i beleži stvarnost.

Irena se novinarstvom bavi 14 godina, a 2012. godine postala je jedan od najmlađih dobitnika godišnje nagrade Grada Beograda za novinarstvo, za koncept emisije „Beograde, dobar dan“ koju uređuje i vodi sa Jugoslavom Pantelićem.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara