Novosti
23.04.2014.

Potpisivanje knjiga - Brana Radević i Aleksandar Gatalica

Povodom Međunarodnog dana knjige koji se obeležava 23. aprila gosti Knjižara vulkan biće pisci Brana Radević i Aleksandar Gatalica.

Od 24.do 27. aprila oni će  potpisivati svoje knjige i družiti se sa posetiocima u našim knjižarama više gradova u Srbiji.

Raspored potpisivanja:

Brana Radević 

četvrtak, 24. 4. 18-19h Vulkan Plaza Kragujevac

petak. 25. 4. 18-19. Vulkan Šabac Retail park

subota, 26. 4. 18 - 19h Vulkan Zmaj Jovina Novi sad

nedelja, 27. 4. 6 - 17 h Vulkan Ušće Beograd

Aleksandar Gatalica 

nedelja, 27. 4. 15 - 16 h Vulkan Ušće Beograd
                

BRANA RADEVIĆ (Branislava Radević-Stojiljković), diplomirala je na Odseku za opštu književnost Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Od tada se neprekidno bavi knjigom, kao bibliotekar, čitalac, prevodilac i autor.

ALEKSANDAR GATALICA se pojavljuje na srpskoj književnoj sceni 1993. godine i od tada je objavio 11 knjiga. Proza Aleksandra Gatalice prevedena je na deset evropskih jezika. Poznat je i kao prevodilac (prvi put je preveo četiri antičke drame na srpski jezik – Euripidove Alkestidu, Bahantkinje i Ifigeniju u Aulidi i Sofoklovog Edipa na Kolonu), preveo je i pesničku zaostavštinu pesnika koji nisu potpunije prevođeni (Mimnermo, Solon, Sapfa). U prevodu Gatalice do sada su na pozorišnu scenu postavljene tri antičke drame. Kao muzički kritičar, pisao je kritike za dnevne listove Glas javnosti i Večernje novosti. Dobitnik je nagrada Miloš Crnjanski, Ivo Andrić, Umberto Saba, Nagrade Udruženja dramskih umetnika, Stevan Sremac. Januara 2013. dobio je najprestižnije domaće književno priznanje – NIN-ovu nagradu za roman Veliki rat, a mesec dana kasnije i nagradu Meša Selimović za isto delo.

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara