Novosti
26.11.2015.

Entoni Bordejn - Poverljivo iz kuhinje i Kuvareva turneja po promotivnoj ceni od 699 dinara

Od 26. novembra do 26. januara knjige ovog kulinarskog pustolova možete kupiti po promotivnoj ceni od 699 dinara samo u našim knjižarama.
 
Neki ljudi umeju da kuvaju, drugi umeju da pišu. Entoni Bordejn obe te stvari radi sjajno!

POVERLJIVO IZ KUHINJE
poverljivo iz kuhinje
Ova knjiga razotkriva, kako to Bordejn kaže, „dvadeset pet godina, seksa, droge, lošeg ponašanja i vrhunskog kulinarstva“. Pričajući šta se sve dešava iza kuhinjskih vrata, on nikoga nije štedeo. Taj bespoštedni pristup je, uz njegovu izvanrednu duhovitost i šokantnu iskrenost, ono što daje istinski pečat ovoj knjizi, koja oduševljava.
Bordejnove priče su sočne, strasne i nepredvidive, bez obzira da li opisuje svoje prve ostrige u Žirondi, bednu poziciju perača sudova u bučnom i jeftinom ribljem restoranu, iskustvo u restoranu Reinbow Room na vrhu Rokfeler centra, dilere droge u Ist Vilidžu, Tokio, Pariz, Njujork...
Čitajući ovu knjigu, shvatićete da vam je potekla voda na usta i tražićete od šefa još. 
 
KUVAREVA TURNEJA
turneja
Pustolovni šef kuhinje, Bordejn, u ovoj knjizi krstari svetom u potrazi za lokalnim specijalitetima, od najekskluzivnijih do bizarnih. U Japanu jede tradicionalni fugu, otrovnu bodljikavu ribu koju smeju da spremaju samo kuvari sa posebnom dozvolom. Zatim putuje u Kambodžu, putem okruženim minama, do mesta Pailin unutar autonomne teritorije Crvenih Kmera, obilazi Streljački klub u Pnom Penu, gde se lokalna jela serviraju zajedno sa čitavim arsenalom oružja. U Sajgonu je, pre nego što je na delti Mekonga probao zmiju sa Vijetkongovcima, poslužen srcem žive kobre. Jedno portugalsko selo je mesecima tovilo svinju, specijalno za njegov dolazak. Obišao je Francusku, bio je u Moskvi, Londonu, Sahari, Meksiku. Kući se vratio tek nakon što je obišao ceo svet.
Pa, gde ćete naći boljeg saputnika za avanturu!?
 

USKORO STIŽE I TREĆI NASLOV OVOG NEODOLJIVOG KULINARSKOG ŠMEKERA, KUVAR RESTORANA KOJI JE PROSLAVIO POD NAZIVOM RECEPTI BRASERIJE LES HALLES

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara