Novosti
06.12.2016.

Najlepše pesme za decu - novogodišnje sniženje

NAGRADA ZA DEČJU KNJIGU GODINE NA 61. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

Knjiga Najlepše pesme za decu je i riznica i čitanka, i antologija i pesmologija, i radosnica za malu i veliku decu. Sastavljena je od deset tematskih poglavlja: o deci, o školi, porodici, o letu, o zimi, prirodi, o mraku... može da se čita od početka, od kraja, od sredine, levo i desno. U njoj je preko četristo pesama četrdeset srpskih pesnika za decu, od Zmaja do danšanjih dana, koja je štampana ćirilicom, na 256 strana, (21x29cm) u tvrdom povezu, uz čarobne ilustracije u boji Vesne J. Knežević i Mladena Anđelkovića.

Ovo je knjiga kakve nema na našem jeziku, i koju smo za vas spremali pune dve godine, knjiga koju ćete voleti i kojoj ćete se rado vraćati... Knjiga koja će vas nasmejati, ponekad i rastužiti, one malo starije podsetiti na neko prošlo vreme, a one najmlađe voditi kroz svet drugarstva, radosti, lepote, nestašluka, škole, uspavanki, mraka, gusara, veštica, sunca, mora, zimskih čarolija - svega što jedan dečji život čini lepšim i boljim. I tako, stih po stih, dan za danom, ona pomaže da deca rastu lepše i zdravije...
Ona se daruje najmlađima, prilika je na pretek, i ostaje trajno u svakoj biblioteci, od one kućne, preko onih u vrtićima i školama. Neka deca uživaju, zajedno s roditeljima, bakama, dekama, vaspitačima i učiteljima, u knjizi Najlepše pesmu za decu.

Spisak pesnika:
Branko Radičević, Jovan Jovanović Zmaj, Vojislav Ilić, Aleksa Šantić, Branislav Cvetković, Zlata K. Kišur, Aleksandar Vučo, Desanka Maksimović, Gvido Tartalja, Momčilo Tešić, Branko Ćopić, Dušan Radović, Arsen Diklić, Mira Alečković, Stevan Raičković, Dragan Lukić, Laza Lazić, Miroslav Antić, Božidar Timotijević, Duško Trifunović, Raša Popov, Branislav Crnčević, Laslo Blašković, Svetislav Vuković, Dobrica Erić, Milovan Danojlić, Ljubivoje Ršumović, Slobodan Stanišić, Mirjana Stefanović, Vlada Stojiljković, Gordana Brajović, Stojanka G. Davidović, Vladimir Andrić, Milovan Vitezović, Pero Zubac, Mošo Odalović, Milomir Kragović, Dragomir Đorđević, Branko Stevanović, Dejan Aleksić. 

Knjigu po sniženoj ceni možete kupiti samo u Knjižarama Vulkan od 12. decembra do 31. januara 2017. godine.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara