Novosti
26.01.2017.

Knjige Klaudija Rendine i Borislava Čičovačkog po sniženim cenama

Od 26. januara do 26. marta knjige Klaudija Rendine i Borislava Čičovačkog moći ćete da kupite po promotivnim cenama samo u našim knjižarama.

Tri naslova posvećena najintrigantnijim pitanjima evropske i srpske istorije.

Potamneli anđeli balkanskih ratova
Kandidat za Evropsku nagradu za književnost, knjiga Potamneli anđeli balkanskih ratova je fantazmagorični prikaz jednog haškog suđenja. Usled prečestog pozivanja na istorijske događaje, proces Ratku Mladiću dospeva u ćorsokak. Autor odlučuje da ovu situaciju razreši na krajnje nesvakidašnji način – dozvoljavajući tužiocu i branicu da na svedočenje 'pozivaju' istorijske ličnosti iz bliže i dalje prošlosti Balkana. Rasvetljavajući njihovu 14 vekova dugu istorijsku pozadinu, ti svedoci, zapravo, rasvetljavaju ratna zbivanja koja su se na Balkanu rasplamsala devedesetih godina prošlog veka.

Gresi Vatikana i Katolička crkva – sveta kasta
Opus poznatog italijanskog pisca i stručnjaka za istoriju Rima, Klaudija Rendine predstavlja svojevrsnu crnu knjigu hijerarhije Katoličke crkve, dokumentovan prikaz istorije u kojoj su moć i nemoral često odnosili prevagu, počevši od izmišljotine kakva je Konstantinova darovnica u IX veku, pa sve do saveza katoličke crkve sa desničarskim diktatorskim režimima u novije vreme. Rendinin stil je dopadljiv, obogaćen mnogim anegdotama, tako da čitalac, pored toga što se uz njegova dela obrazuje, može i da se zabavi jer stvarnost koju on opisuje često nadilazi maštu. 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara