PRIRUČNIK ZA SPRAVLJANJE RAKIJE PRIRUČNIK ZA SPRAVLJANJE RAKIJE
PARTENON

PRIRUČNIK ZA SPRAVLJANJE RAKIJE

Šifra artikla: 222765
Isbn: 9788671573276
Autor : Slobodan Jović
Izdavač : PARTENON
Naš narod je poznat po tradiciji pečenja rakije. Ovaj napitak pravi se od raznog voća, trava čak i kukuruza i krompira. U ovom priručniku zainteresovani za ovaj proces mogu da saznaju kako da od, u naslovu navedenog voća, naprave rakiju. Za razliku od npr. Slovenije gde je najpoznatija jabukovača, rakija od jabuke, u našoj zemlji se najviše proizvodi rakija od šljiva. Nažalost, kvalitet takve rakije varira jer svaki proizvođač ima neki svoj recept, čime se onemogućava da šljivovica postane srpski brend koji bi se plasirao na inostrano tržište. U ovoj knjizi dati su brojni saveti, uputstva i sve ostalo što čini „male tajne“ velikih majstora. Na kvalitet rakije utiče niz faktora: momenat berbe voća, način prerade voća, izvođenje alkoholnog vrenja, momenat destilacije (pečenja) prevrelog voćnog kljuka, sam način destilacije, kao i odležavanje i formiranje rakije. Ovde ćete naći sve što vas interesuje u vezi voća, sudova u kojim se izvodi pečenje rakije, otklanjanje nedostataka rakije, određivanje jačine rakije, način skladištenja gotove rakije, itd. Knjiga je korisna kako za one koji žele da se profesionalno bave proizvodnjom rakije, tako i pojedincima koji proizvode ovo piće iz hobija i za svoje potrebe.

Ostale vrednosti:

Dodatnih 10% popusta

na tri i više kupljenih artikala

koji nisu na akciji

  • NSZ
Sačuvajte u listi želja
Pomoć
Naš narod je poznat po tradiciji pečenja rakije. Ovaj napitak pravi se od raznog voća, trava čak i kukuruza i krompira. U ovom priručniku zainteresovani za ovaj proces mogu da saznaju kako da od, u naslovu navedenog voća, naprave rakiju. Za razliku od npr. Slovenije gde je najpoznatija jabukovača, rakija od jabuke, u našoj zemlji se najviše proizvodi rakija od šljiva. Nažalost, kvalitet takve rakije varira jer svaki proizvođač ima neki svoj recept, čime se onemogućava da šljivovica postane srpski brend koji bi se plasirao na inostrano tržište. U ovoj knjizi dati su brojni saveti, uputstva i sve ostalo što čini „male tajne“ velikih majstora. Na kvalitet rakije utiče niz faktora: momenat berbe voća, način prerade voća, izvođenje alkoholnog vrenja, momenat destilacije (pečenja) prevrelog voćnog kljuka, sam način destilacije, kao i odležavanje i formiranje rakije. Ovde ćete naći sve što vas interesuje u vezi voća, sudova u kojim se izvodi pečenje rakije, otklanjanje nedostataka rakije, određivanje jačine rakije, način skladištenja gotove rakije, itd. Knjiga je korisna kako za one koji žele da se profesionalno bave proizvodnjom rakije, tako i pojedincima koji proizvode ovo piće iz hobija i za svoje potrebe.
Trenutno nema komentara
Karakteristika Vrednost
Kategorija HRANA I PIĆE
Autor Slobodan Jović
Težina specifikacija 0.5 kg
Izdavač PARTENON
Pismo Latinica
Povez Broš
Godina2003
Format14,5x20,5
Strana103

Slični proizvodi

"Ova knjiga (priručnik) ima za cilj da upozna čitaoce sa simbiozom probranih alkoholnih...
594,00 RSD
660,00 RSD
Dejan Živkoski Deža (1970) je kao ugostitelj prisutan na sceni od druge polovine osamde...
3.465,00 RSD
3.850,00 RSD
Knjiga za sve ljubitelje vina i one koji to žele da budu! Sada imate priliku da u novo...
8.990,00 RSD
Novo izdanje najuspesnijeg standardnog dela Vinska skola, za svakog ljubitelja vina pre...
3.168,00 RSD
3.520,00 RSD
“Vino i sedam čula” je jedinstvena knjiga u svetu, jer se po prvi put uspostavljaju nov...
594,00 RSD
660,00 RSD
Kroz više od 300 ekskluzivnih, autorskih umetničkih fotografija i brojne zanimljive pri...
2.160,00 RSD
2.400,00 RSD
Bilo da ste novi u svetu piva ili pravi ljubitelj tog pića koji želi da sazna što više ...
1.800,00 RSD
GASTRONOMSKO BLAGO SRBIJE - SLANE I SLATKE ZIMNICE, SOKOVI, SIRUPI, KOMPOTI... Uz knji...
6.990,00 RSD
Rakija je oduvek u našem narodu važila za lek, a mi kao narod smo se dičili svojom vešt...
8.990,00 RSD
Kako je nastala čokolada, kako je stigla u Evropu, kako su se kroz istoriju menjali teh...
752,40 RSD
836,00 RSD
Biljna ishrana u funkciji zdravlja i šireg prosperiteta čoveka.
720,00 RSD
800,00 RSD
Pomoć