ISTINA IMA TERANJE ISTINA IMA TERANJE
L.O.M.

ISTINA IMA TERANJE

Šifra artikla: 330573
Isbn: 9788683499236
sinoć sam mogla

da dobijem batine

mogla sam se kresnem

mogla sam da se napijem da povraćam

mogla sam da uradim nešto pametno

to već malo teže

mogla sam da napunim kadu

ali nisam

ali nisam

samo sam se smeškala

tolikim mogućnostima.



Milena Marković rođena je 9.aprila 1974. u Zemunu. Diplomirala je dramaturgiju na FDU u Beogardu, 1998.
Bibliografija:
Pas koji je pojo sunce (2001)
Istina ima teranje (2003)
Tri drame (2006)
Crna kašika (2007)
Ptičje oko na tarabi (2009)
Pre nego što sve počne da se vrti (2011)
Pesme(2012)
Drame (2012)
Pesme za žive i mrtve (2014)
Zmajeubice
Pesme za žive i mrtve, sabrane pesme (2017)
Izvedene drame:
Paviljoni- kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru (2001)
Šine (2002)
Nahod Simeon (2006)
Brod za lutke (2006)
Šuma blista (2008)
Zmajeubice (2014)
Deca radosti (2016)
Dobitnik je specijalne nagrade u Beču za najbolje drame sa ex-Yu prostora , tri nagrade Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst, kao i nagrade za dramsko stvaralaštvo „Borislav Mihajlović Mihiz“ i „Todor Manojlović“ Za knjigu Tri drame dobila je nagradu „Miloš Crnjanski“, a za knjigu Ptičje oko na tarabi nagrade „Biljana Jovanović“ i „Đura Jakšić.“
0,00 RSD
495,00 RSD
396,00 RSD
Ušteda: 99,00 RSD
Obavesti me o sniženju
  • NSZ
0+ komada na lageru
Količina: 1 Kom
2
1
Sačuvajte u listi želja
Pomoć
sinoć sam mogla

da dobijem batine

mogla sam se kresnem

mogla sam da se napijem da povraćam

mogla sam da uradim nešto pametno

to već malo teže

mogla sam da napunim kadu

ali nisam

ali nisam

samo sam se smeškala

tolikim mogućnostima.



Milena Marković rođena je 9.aprila 1974. u Zemunu. Diplomirala je dramaturgiju na FDU u Beogardu, 1998.
Bibliografija:
Pas koji je pojo sunce (2001)
Istina ima teranje (2003)
Tri drame (2006)
Crna kašika (2007)
Ptičje oko na tarabi (2009)
Pre nego što sve počne da se vrti (2011)
Pesme(2012)
Drame (2012)
Pesme za žive i mrtve (2014)
Zmajeubice
Pesme za žive i mrtve, sabrane pesme (2017)
Izvedene drame:
Paviljoni- kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru (2001)
Šine (2002)
Nahod Simeon (2006)
Brod za lutke (2006)
Šuma blista (2008)
Zmajeubice (2014)
Deca radosti (2016)
Dobitnik je specijalne nagrade u Beču za najbolje drame sa ex-Yu prostora , tri nagrade Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst, kao i nagrade za dramsko stvaralaštvo „Borislav Mihajlović Mihiz“ i „Todor Manojlović“ Za knjigu Tri drame dobila je nagradu „Miloš Crnjanski“, a za knjigu Ptičje oko na tarabi nagrade „Biljana Jovanović“ i „Đura Jakšić.“

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara
Karakteristika Vrednost
Kategorija POEZIJA
Autor Milena Marković
Izdavač L.O.M.
Pismo Latinica
Povez Broš
Godina2018

Slični proizvodi

Izabrane pesme Saše Jelenkovića u izboru i s pogovorom Katarine Pantović. Reprezentativ...
510,40 RSD
638,00 RSD
Izabrane pozne pesme irskog nobelovca Šejmusa Hinija Živi lanac znanog sveta, sačinjene...
572,00 RSD
715,00 RSD
Iz predgovara: I u svetu i kod nas kao da je nastupilo vreme antologija. One se pojavl...
633,60 RSD
792,00 RSD
Postoji krak planetarne književnosti, upravo onaj koji mi pokušavamo našom antologijom ...
633,60 RSD
792,00 RSD
Antologiju poezije francuskog dadaizma je priredio i preveo mr Dušan Stojković. Antolog...
712,80 RSD
891,00 RSD
Za preko 70 godina sovjetske vlasti višedecenijska samizdatska produkcija izrodila je č...
633,60 RSD
792,00 RSD
Iz recenzije Nenada Miloševića: Šta su zapravo Rižijeve pesme? To su ispovesti, o poe-...
633,60 RSD
792,00 RSD
MIRIŠE DELA TVOJIH TRUD, BLISTAJU UČENjA TVOGA REČI – Tijana Našpalić ŠKOLSKA BIBLIOTEK...
1.320,00 RSD
1.650,00 RSD
Čitajući stihove Jovana N. Bundala, zapazila sam se da je pratio Disovu leksiku, metrik...
440,00 RSD
550,00 RSD
Silvana Marijanović rođena je u Mostaru, živela je u Kopenhagenu, Amsterdamu, Madridu, ...
396,00 RSD
495,00 RSD
Vilijam Vordsvort pripada prvoj ili starijoj generaciji engleskih ro-mantičarskih pesni...
396,00 RSD
495,00 RSD
554,40 RSD
693,00 RSD
Pomoć
string(0) ""
string(0) ""