ISTINA IMA TERANJE ISTINA IMA TERANJE
L.O.M.

ISTINA IMA TERANJE

Šifra artikla: 330573
Isbn: 9788683499236
sinoć sam mogla

da dobijem batine

mogla sam se kresnem

mogla sam da se napijem da povraćam

mogla sam da uradim nešto pametno

to već malo teže

mogla sam da napunim kadu

ali nisam

ali nisam

samo sam se smeškala

tolikim mogućnostima.



Milena Marković rođena je 9.aprila 1974. u Zemunu. Diplomirala je dramaturgiju na FDU u Beogardu, 1998.
Bibliografija:
Pas koji je pojo sunce (2001)
Istina ima teranje (2003)
Tri drame (2006)
Crna kašika (2007)
Ptičje oko na tarabi (2009)
Pre nego što sve počne da se vrti (2011)
Pesme(2012)
Drame (2012)
Pesme za žive i mrtve (2014)
Zmajeubice
Pesme za žive i mrtve, sabrane pesme (2017)
Izvedene drame:
Paviljoni- kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru (2001)
Šine (2002)
Nahod Simeon (2006)
Brod za lutke (2006)
Šuma blista (2008)
Zmajeubice (2014)
Deca radosti (2016)
Dobitnik je specijalne nagrade u Beču za najbolje drame sa ex-Yu prostora , tri nagrade Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst, kao i nagrade za dramsko stvaralaštvo „Borislav Mihajlović Mihiz“ i „Todor Manojlović“ Za knjigu Tri drame dobila je nagradu „Miloš Crnjanski“, a za knjigu Ptičje oko na tarabi nagrade „Biljana Jovanović“ i „Đura Jakšić.“
0,00 RSD
495,00 RSD
396,00 RSD
Ušteda: 99,00 RSD
Obavesti me o sniženju
  • NSZ
0+ komada na lageru
Količina: 1 Kom
2
1
Sačuvajte u listi želja
Pomoć
sinoć sam mogla

da dobijem batine

mogla sam se kresnem

mogla sam da se napijem da povraćam

mogla sam da uradim nešto pametno

to već malo teže

mogla sam da napunim kadu

ali nisam

ali nisam

samo sam se smeškala

tolikim mogućnostima.



Milena Marković rođena je 9.aprila 1974. u Zemunu. Diplomirala je dramaturgiju na FDU u Beogardu, 1998.
Bibliografija:
Pas koji je pojo sunce (2001)
Istina ima teranje (2003)
Tri drame (2006)
Crna kašika (2007)
Ptičje oko na tarabi (2009)
Pre nego što sve počne da se vrti (2011)
Pesme(2012)
Drame (2012)
Pesme za žive i mrtve (2014)
Zmajeubice
Pesme za žive i mrtve, sabrane pesme (2017)
Izvedene drame:
Paviljoni- kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru (2001)
Šine (2002)
Nahod Simeon (2006)
Brod za lutke (2006)
Šuma blista (2008)
Zmajeubice (2014)
Deca radosti (2016)
Dobitnik je specijalne nagrade u Beču za najbolje drame sa ex-Yu prostora , tri nagrade Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst, kao i nagrade za dramsko stvaralaštvo „Borislav Mihajlović Mihiz“ i „Todor Manojlović“ Za knjigu Tri drame dobila je nagradu „Miloš Crnjanski“, a za knjigu Ptičje oko na tarabi nagrade „Biljana Jovanović“ i „Đura Jakšić.“

Ostavi komentar

Karakteristika Vrednost
Kategorija POEZIJA
Autor Milena Marković
Izdavač L.O.M.
Pismo Latinica
Povez Broš
Godina2018

Slični proizvodi

Dvodelni, brižljivo komponovani spev Lelo moja Aleksandra Đurovića, u prvom delu temelj...
639,20 RSD
799,00 RSD
Uzbudljiva poema o mitskoj, istorijskoj i savremenoj Hercegovini. Poema o patnji i ljub...
686,40 RSD
858,00 RSD
Pred čitaocem je prevod zbirke pesama savremenog rumunskog pesnika Roberta Šerbana. Ova...
440,00 RSD
550,00 RSD
Nova zbirka pesama Slavomira Gvozdenovića, koja će i ovaj put čitaoca ponajviše privući...
440,00 RSD
550,00 RSD
Novi poetski rukopis istaknutog makedonskog pesnika koji je svojevrsna „revizija arheti...
440,00 RSD
550,00 RSD
Pesnička zbirka Moj skriveni svet je „put svetlu i toplini“ (Prođi) i daje nadu u večit...
352,00 RSD
440,00 RSD
Peta zbirka poezije Olivere Šestakov, pesnikinje iz Beograda, u kojoj je zastupljena mi...
352,00 RSD
440,00 RSD
Po svom konceptu, sadržaju, obimu i dizajnu jedinstvena i najbolja antologija ljubavne ...
4.664,00 RSD
5.830,00 RSD
Pred nama je knjiga sa pet poema: "Bišće i nebišće", "Kostići", "Vučja tužbalica", "Bog...
422,40 RSD
528,00 RSD
Spev o vojevanju Igorovom / sklop knjige Miodrag Pavlović Str. 7-17: Vreme drevno, pes...
281,60 RSD
352,00 RSD
211,20 RSD
264,00 RSD
Pomoć