ISTINA IMA TERANJE ISTINA IMA TERANJE
L.O.M.

ISTINA IMA TERANJE

Šifra artikla: 330573
Isbn: 9788683499236
sinoć sam mogla

da dobijem batine

mogla sam se kresnem

mogla sam da se napijem da povraćam

mogla sam da uradim nešto pametno

to već malo teže

mogla sam da napunim kadu

ali nisam

ali nisam

samo sam se smeškala

tolikim mogućnostima.



Milena Marković rođena je 9.aprila 1974. u Zemunu. Diplomirala je dramaturgiju na FDU u Beogardu, 1998.
Bibliografija:
Pas koji je pojo sunce (2001)
Istina ima teranje (2003)
Tri drame (2006)
Crna kašika (2007)
Ptičje oko na tarabi (2009)
Pre nego što sve počne da se vrti (2011)
Pesme(2012)
Drame (2012)
Pesme za žive i mrtve (2014)
Zmajeubice
Pesme za žive i mrtve, sabrane pesme (2017)
Izvedene drame:
Paviljoni- kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru (2001)
Šine (2002)
Nahod Simeon (2006)
Brod za lutke (2006)
Šuma blista (2008)
Zmajeubice (2014)
Deca radosti (2016)
Dobitnik je specijalne nagrade u Beču za najbolje drame sa ex-Yu prostora , tri nagrade Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst, kao i nagrade za dramsko stvaralaštvo „Borislav Mihajlović Mihiz“ i „Todor Manojlović“ Za knjigu Tri drame dobila je nagradu „Miloš Crnjanski“, a za knjigu Ptičje oko na tarabi nagrade „Biljana Jovanović“ i „Đura Jakšić.“
0,00 RSD
495,00 RSD
396,00 RSD
Ušteda: 99,00 RSD
Obavesti me o sniženju
  • NSZ
0+ komada na lageru
Količina: 1 Kom
2
1
Sačuvajte u listi želja
Pomoć
sinoć sam mogla

da dobijem batine

mogla sam se kresnem

mogla sam da se napijem da povraćam

mogla sam da uradim nešto pametno

to već malo teže

mogla sam da napunim kadu

ali nisam

ali nisam

samo sam se smeškala

tolikim mogućnostima.



Milena Marković rođena je 9.aprila 1974. u Zemunu. Diplomirala je dramaturgiju na FDU u Beogardu, 1998.
Bibliografija:
Pas koji je pojo sunce (2001)
Istina ima teranje (2003)
Tri drame (2006)
Crna kašika (2007)
Ptičje oko na tarabi (2009)
Pre nego što sve počne da se vrti (2011)
Pesme(2012)
Drame (2012)
Pesme za žive i mrtve (2014)
Zmajeubice
Pesme za žive i mrtve, sabrane pesme (2017)
Izvedene drame:
Paviljoni- kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru (2001)
Šine (2002)
Nahod Simeon (2006)
Brod za lutke (2006)
Šuma blista (2008)
Zmajeubice (2014)
Deca radosti (2016)
Dobitnik je specijalne nagrade u Beču za najbolje drame sa ex-Yu prostora , tri nagrade Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst, kao i nagrade za dramsko stvaralaštvo „Borislav Mihajlović Mihiz“ i „Todor Manojlović“ Za knjigu Tri drame dobila je nagradu „Miloš Crnjanski“, a za knjigu Ptičje oko na tarabi nagrade „Biljana Jovanović“ i „Đura Jakšić.“

Ostavi komentar

Karakteristika Vrednost
Kategorija POEZIJA
Autor Milena Marković
Izdavač L.O.M.
Pismo Latinica
Povez Broš
Godina2018

Slični proizvodi

352,00 RSD
440,00 RSD
712,80 RSD
891,00 RSD
554,40 RSD
693,00 RSD
Kao „svojeglavo“ autentičan, Duško Trifunović (1933–2006) pomalo je zagonetan slučaj sa...
616,00 RSD
770,00 RSD
475,20 RSD
594,00 RSD
Rembo je meteor, upaljen bez drugog motiva sem sopstvenog prisustva, koji se gubi sam i...
475,20 RSD
594,00 RSD
Jezerska je tematski povezana sa ohridskim geografskim, kulturnim i istorijskim prostor...
484,00 RSD
605,00 RSD
1.199,19 RSD
1.498,99 RSD
Ne mirim se Lična antologija 1991–2013. Mišel Uelbek – pesnik? U doba kad svi gledaju ...
792,00 RSD
990,00 RSD
Nek pevač pusti svoj krik i nek plesačica nogama upliće, Da mene načas zadovoljstvo pro...
352,00 RSD
440,00 RSD
Baš sam bio u plavom žaketu kada sretoh Vasiljević Cvetu. Da l’ zbog mene, da li zbog ž...
594,14 RSD
699,00 RSD
Ovo je Nađina zbirka ljubavne poezije i večne borbe. Ona diže čašu muškom i ženskom. Na...
352,00 RSD
440,00 RSD
Pomoć