ISTINA IMA TERANJE ISTINA IMA TERANJE
L.O.M.

ISTINA IMA TERANJE

Šifra artikla: 330573
Isbn: 9788683499236
Izdavač : L.O.M.
sinoć sam mogla

da dobijem batine

mogla sam se kresnem

mogla sam da se napijem da povraćam

mogla sam da uradim nešto pametno

to već malo teže

mogla sam da napunim kadu

ali nisam

ali nisam

samo sam se smeškala

tolikim mogućnostima.



Milena Marković rođena je 9.aprila 1974. u Zemunu. Diplomirala je dramaturgiju na FDU u Beogardu, 1998.
Bibliografija:
Pas koji je pojo sunce (2001)
Istina ima teranje (2003)
Tri drame (2006)
Crna kašika (2007)
Ptičje oko na tarabi (2009)
Pre nego što sve počne da se vrti (2011)
Pesme(2012)
Drame (2012)
Pesme za žive i mrtve (2014)
Zmajeubice
Pesme za žive i mrtve, sabrane pesme (2017)
Izvedene drame:
Paviljoni- kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru (2001)
Šine (2002)
Nahod Simeon (2006)
Brod za lutke (2006)
Šuma blista (2008)
Zmajeubice (2014)
Deca radosti (2016)
Dobitnik je specijalne nagrade u Beču za najbolje drame sa ex-Yu prostora , tri nagrade Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst, kao i nagrade za dramsko stvaralaštvo „Borislav Mihajlović Mihiz“ i „Todor Manojlović“ Za knjigu Tri drame dobila je nagradu „Miloš Crnjanski“, a za knjigu Ptičje oko na tarabi nagrade „Biljana Jovanović“ i „Đura Jakšić.“
0,00 RSD
594,00 RSD
534,60 RSD
Ušteda: 59,40 RSD
Obavesti me o sniženju

Dodatnih 10% popusta na tri kupljena proizvoda koji nisu na akciji

  • NSZ
0+ komada na lageru
Količina: 1 Kom
2
1
Sačuvajte u listi želja
Pomoć
sinoć sam mogla

da dobijem batine

mogla sam se kresnem

mogla sam da se napijem da povraćam

mogla sam da uradim nešto pametno

to već malo teže

mogla sam da napunim kadu

ali nisam

ali nisam

samo sam se smeškala

tolikim mogućnostima.



Milena Marković rođena je 9.aprila 1974. u Zemunu. Diplomirala je dramaturgiju na FDU u Beogardu, 1998.
Bibliografija:
Pas koji je pojo sunce (2001)
Istina ima teranje (2003)
Tri drame (2006)
Crna kašika (2007)
Ptičje oko na tarabi (2009)
Pre nego što sve počne da se vrti (2011)
Pesme(2012)
Drame (2012)
Pesme za žive i mrtve (2014)
Zmajeubice
Pesme za žive i mrtve, sabrane pesme (2017)
Izvedene drame:
Paviljoni- kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru (2001)
Šine (2002)
Nahod Simeon (2006)
Brod za lutke (2006)
Šuma blista (2008)
Zmajeubice (2014)
Deca radosti (2016)
Dobitnik je specijalne nagrade u Beču za najbolje drame sa ex-Yu prostora , tri nagrade Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst, kao i nagrade za dramsko stvaralaštvo „Borislav Mihajlović Mihiz“ i „Todor Manojlović“ Za knjigu Tri drame dobila je nagradu „Miloš Crnjanski“, a za knjigu Ptičje oko na tarabi nagrade „Biljana Jovanović“ i „Đura Jakšić.“

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara
Karakteristika Vrednost
Kategorija POEZIJA
Autor Milena Marković
Težina specifikacija 0.5 kg
Izdavač L.O.M.
Pismo Latinica
Povez Broš
Godina2018

Slični proizvodi

bila jednom jedna devojka lepa i ponosna brza i smejava sa dugom kosom i belim rukama i...
891,00 RSD
990,00 RSD
"Poezija Milice Bešić poseduje odgovornu slobodu i beskompromisnost. Hrabrost mišljenja...
435,60 RSD
484,00 RSD
Obimna zbirka pesama VEČNOST NAM SE SMEŠILA podeljena je na dve celine, na poeziju i pr...
495,00 RSD
550,00 RSD
Vešto kombinujući sonete sa lirskim tekstovima autor je stvorio zbirku pesama i priča k...
792,00 RSD
880,00 RSD
Čitanje Šar-planine liči na sporu vožnju kroz autofikcijski krajolik, pejzaž stvoren bu...
449,09 RSD
499,00 RSD
Pesme Tonija Hoglanda intimnom i žustrom hitrošću propituju ljudsku prirodu i savremen...
449,09 RSD
499,00 RSD
Kompoziciju zbirke Aveti atara čine šest naslovljenih ciklusa: Šume napuštaju pragove, ...
792,00 RSD
880,00 RSD
Nova knjiga pesama slavnog glumca i poznatog pesnika. Ljubavne pesme u kojima se govori...
544,50 RSD
605,00 RSD
Vrijeme prije jezika zbirka je koja se čita u dahu, stihovi su joj gipki kao ptica u le...
449,09 RSD
499,00 RSD
Bog ne zalazi u moju mahalu. Šalje vjetrove u patrolu. Zimi se privuku s juga, isprazne...
712,80 RSD
792,00 RSD
’Učiniti poeziju drugih naroda dostupnu i razumljivu i narodima drugih podneblja je izu...
811,80 RSD
902,00 RSD
„I ta ljubav opevana u pesmama koje nam nudi knjiga Svaštara o Srbiji i ljubavi nekako ...
247,50 RSD
275,00 RSD
Pomoć