ISTINA IMA TERANJE ISTINA IMA TERANJE
L.O.M.

ISTINA IMA TERANJE

Šifra artikla: 330573
Isbn: 9788683499236
Izdavač : L.O.M.
sinoć sam mogla

da dobijem batine

mogla sam se kresnem

mogla sam da se napijem da povraćam

mogla sam da uradim nešto pametno

to već malo teže

mogla sam da napunim kadu

ali nisam

ali nisam

samo sam se smeškala

tolikim mogućnostima.



Milena Marković rođena je 9.aprila 1974. u Zemunu. Diplomirala je dramaturgiju na FDU u Beogardu, 1998.
Bibliografija:
Pas koji je pojo sunce (2001)
Istina ima teranje (2003)
Tri drame (2006)
Crna kašika (2007)
Ptičje oko na tarabi (2009)
Pre nego što sve počne da se vrti (2011)
Pesme(2012)
Drame (2012)
Pesme za žive i mrtve (2014)
Zmajeubice
Pesme za žive i mrtve, sabrane pesme (2017)
Izvedene drame:
Paviljoni- kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru (2001)
Šine (2002)
Nahod Simeon (2006)
Brod za lutke (2006)
Šuma blista (2008)
Zmajeubice (2014)
Deca radosti (2016)
Dobitnik je specijalne nagrade u Beču za najbolje drame sa ex-Yu prostora , tri nagrade Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst, kao i nagrade za dramsko stvaralaštvo „Borislav Mihajlović Mihiz“ i „Todor Manojlović“ Za knjigu Tri drame dobila je nagradu „Miloš Crnjanski“, a za knjigu Ptičje oko na tarabi nagrade „Biljana Jovanović“ i „Đura Jakšić.“
0,00 RSD
594,00 RSD
534,60 RSD
Ušteda: 59,40 RSD
Obavesti me o sniženju

Dodatnih 10% popusta na tri kupljena proizvoda koji nisu na akciji

  • NSZ
0+ komada na lageru
Količina: 1 Kom
2
1
Sačuvajte u listi želja
Pomoć
sinoć sam mogla

da dobijem batine

mogla sam se kresnem

mogla sam da se napijem da povraćam

mogla sam da uradim nešto pametno

to već malo teže

mogla sam da napunim kadu

ali nisam

ali nisam

samo sam se smeškala

tolikim mogućnostima.



Milena Marković rođena je 9.aprila 1974. u Zemunu. Diplomirala je dramaturgiju na FDU u Beogardu, 1998.
Bibliografija:
Pas koji je pojo sunce (2001)
Istina ima teranje (2003)
Tri drame (2006)
Crna kašika (2007)
Ptičje oko na tarabi (2009)
Pre nego što sve počne da se vrti (2011)
Pesme(2012)
Drame (2012)
Pesme za žive i mrtve (2014)
Zmajeubice
Pesme za žive i mrtve, sabrane pesme (2017)
Izvedene drame:
Paviljoni- kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru (2001)
Šine (2002)
Nahod Simeon (2006)
Brod za lutke (2006)
Šuma blista (2008)
Zmajeubice (2014)
Deca radosti (2016)
Dobitnik je specijalne nagrade u Beču za najbolje drame sa ex-Yu prostora , tri nagrade Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst, kao i nagrade za dramsko stvaralaštvo „Borislav Mihajlović Mihiz“ i „Todor Manojlović“ Za knjigu Tri drame dobila je nagradu „Miloš Crnjanski“, a za knjigu Ptičje oko na tarabi nagrade „Biljana Jovanović“ i „Đura Jakšić.“

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara
Karakteristika Vrednost
Kategorija POEZIJA
Autor Milena Marković
Težina specifikacija 0.5 kg
Izdavač L.O.M.
Pismo Latinica
Povez Broš
Godina2018

Slični proizvodi

Mit o ptici je velika himna stvaranju, pohvala neprolaznosti i srž pesničke filozofije....
899,10 RSD
999,00 RSD
Do mene je ovih dana stigla neobična, zapravo izvrsna knjiga koja se zove Korov, ili pr...
629,10 RSD
699,00 RSD
Knjigom Svetlost budućeg dana Đurović se ne vraća u književni život formalnom bibilogra...
693,00 RSD
770,00 RSD
Zaista je reč o neobičnoj poeziji. U ovoj zbirci je podeljena na šest ciklusa: prvi cik...
495,00 RSD
550,00 RSD
U raznolikom moru savremene poezije izranja, kao biser čista, lirika nesvakidašnjeg i o...
899,91 RSD
999,90 RSD
Knjiga je kratka istorija odrastanja detinjstva i mladalačkih snova, zrelih razmišljanj...
594,00 RSD
660,00 RSD
Izuzetno nadahnuta i zrela poezija inspirisana Sremom i čitaocu će se, dok čita ovu poe...
594,00 RSD
660,00 RSD
Zbirka pjesama višestruko nagrađivane američke književnice Rite Dav „U autobusu sa Rozo...
653,40 RSD
726,00 RSD
DOĐE TO DA JE BAŠ TAKO Dešava se da žrtve svedu ubicu na reku Da reka iz ubice iznese s...
297,00 RSD
330,00 RSD
Iz recenzije Emilije Obuhove: Čudesan je pesnik Osip Mandeljštam. Ko je makar jedanput...
712,80 RSD
792,00 RSD
Danas je Denis Novikov u Rusiji omiljeni, kultni pesnik. Njegovi stihovi, publikacije, ...
712,80 RSD
792,00 RSD
Pred čitaocima se nalazi fragmentarna zbirka poezije, jedinstvena po svojevrsnoj atmosf...
534,60 RSD
594,00 RSD
Pomoć