ISTINA IMA TERANJE ISTINA IMA TERANJE
L.O.M.

ISTINA IMA TERANJE

Šifra artikla: 330573
Isbn: 9788683499236
Izdavač : L.O.M.
sinoć sam mogla

da dobijem batine

mogla sam se kresnem

mogla sam da se napijem da povraćam

mogla sam da uradim nešto pametno

to već malo teže

mogla sam da napunim kadu

ali nisam

ali nisam

samo sam se smeškala

tolikim mogućnostima.



Milena Marković rođena je 9.aprila 1974. u Zemunu. Diplomirala je dramaturgiju na FDU u Beogardu, 1998.
Bibliografija:
Pas koji je pojo sunce (2001)
Istina ima teranje (2003)
Tri drame (2006)
Crna kašika (2007)
Ptičje oko na tarabi (2009)
Pre nego što sve počne da se vrti (2011)
Pesme(2012)
Drame (2012)
Pesme za žive i mrtve (2014)
Zmajeubice
Pesme za žive i mrtve, sabrane pesme (2017)
Izvedene drame:
Paviljoni- kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru (2001)
Šine (2002)
Nahod Simeon (2006)
Brod za lutke (2006)
Šuma blista (2008)
Zmajeubice (2014)
Deca radosti (2016)
Dobitnik je specijalne nagrade u Beču za najbolje drame sa ex-Yu prostora , tri nagrade Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst, kao i nagrade za dramsko stvaralaštvo „Borislav Mihajlović Mihiz“ i „Todor Manojlović“ Za knjigu Tri drame dobila je nagradu „Miloš Crnjanski“, a za knjigu Ptičje oko na tarabi nagrade „Biljana Jovanović“ i „Đura Jakšić.“
0,00 RSD
594,00 RSD
534,60 RSD
Ušteda: 59,40 RSD
Obavesti me o sniženju

Dodatnih 10% popusta na tri i više kupljenih artikala koji nisu na akciji

  • NSZ
0+ komada na lageru
Količina: 1 Kom
2
1
Sačuvajte u listi želja
Pomoć
sinoć sam mogla

da dobijem batine

mogla sam se kresnem

mogla sam da se napijem da povraćam

mogla sam da uradim nešto pametno

to već malo teže

mogla sam da napunim kadu

ali nisam

ali nisam

samo sam se smeškala

tolikim mogućnostima.



Milena Marković rođena je 9.aprila 1974. u Zemunu. Diplomirala je dramaturgiju na FDU u Beogardu, 1998.
Bibliografija:
Pas koji je pojo sunce (2001)
Istina ima teranje (2003)
Tri drame (2006)
Crna kašika (2007)
Ptičje oko na tarabi (2009)
Pre nego što sve počne da se vrti (2011)
Pesme(2012)
Drame (2012)
Pesme za žive i mrtve (2014)
Zmajeubice
Pesme za žive i mrtve, sabrane pesme (2017)
Izvedene drame:
Paviljoni- kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru (2001)
Šine (2002)
Nahod Simeon (2006)
Brod za lutke (2006)
Šuma blista (2008)
Zmajeubice (2014)
Deca radosti (2016)
Dobitnik je specijalne nagrade u Beču za najbolje drame sa ex-Yu prostora , tri nagrade Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst, kao i nagrade za dramsko stvaralaštvo „Borislav Mihajlović Mihiz“ i „Todor Manojlović“ Za knjigu Tri drame dobila je nagradu „Miloš Crnjanski“, a za knjigu Ptičje oko na tarabi nagrade „Biljana Jovanović“ i „Đura Jakšić.“

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara
Karakteristika Vrednost
Kategorija POEZIJA
Autor Milena Marković
Težina specifikacija 0.5 kg
Izdavač L.O.M.
Pismo Latinica
Povez Broš
Godina2018

Slični proizvodi

Nina je nestala. Možda se izgubila, možda je odletela, ili se samo negde zaturila. To n...
356,40 RSD
396,00 RSD
Stihovi Dejana Radulovića nose pečat subjektivno proživljenog iskustva s neskrivenim bo...
594,00 RSD
660,00 RSD
Vladimir D. Janković je starinski pesnik, duhom i poetikom bliži pesnicima koji su u vr...
495,00 RSD
550,00 RSD
Ovaj izbor Cvetkovićeve poezije Varljivi svedok možemo videti kao pesnikov definitivni ...
445,50 RSD
495,00 RSD
Knjiga Pevanje i mišljenja sadrži najbolje pesme iz velikog pesničkog opusa Vlaste Mlad...
712,80 RSD
792,00 RSD
Miloš Crnjanski je pesnik, romansijer, pripovedač i dramski pisac, jedan od najistaknut...
1.079,10 RSD
1.199,00 RSD
Moma Dimić hrupio je u srpsku poeziju hajdučki navlas onako kao što je, u Balzakovom Či...
990,00 RSD
1.100,00 RSD
Treća knjiga memoarske i pesničke ispovesti o posebnim ljudima, prilikama i neprilikama...
990,00 RSD
Balša Rajčević, akademik (član Evropske akademije nauka), vajar, slikar, pesnik i likov...
495,00 RSD
550,00 RSD
Naiđe period kada se tvorac naljudi na čovječanstvo,ali ne razočara u čovjeka. Onda on ...
806,85 RSD
896,50 RSD
Jezik pesnika je kao jezik ptica, prepoznaje se po melodiji. Poezija je najviši oblik...
1.485,00 RSD
1.650,00 RSD
Zbirka pesama moja poezija tvoj citat je prva njena zbirka i temelji se na suprotnostim...
297,00 RSD
330,00 RSD
Pomoć