ISTINA IMA TERANJE ISTINA IMA TERANJE
L.O.M.

ISTINA IMA TERANJE

Šifra artikla: 330573
Isbn: 9788683499236
sinoć sam mogla

da dobijem batine

mogla sam se kresnem

mogla sam da se napijem da povraćam

mogla sam da uradim nešto pametno

to već malo teže

mogla sam da napunim kadu

ali nisam

ali nisam

samo sam se smeškala

tolikim mogućnostima.



Milena Marković rođena je 9.aprila 1974. u Zemunu. Diplomirala je dramaturgiju na FDU u Beogardu, 1998.
Bibliografija:
Pas koji je pojo sunce (2001)
Istina ima teranje (2003)
Tri drame (2006)
Crna kašika (2007)
Ptičje oko na tarabi (2009)
Pre nego što sve počne da se vrti (2011)
Pesme(2012)
Drame (2012)
Pesme za žive i mrtve (2014)
Zmajeubice
Pesme za žive i mrtve, sabrane pesme (2017)
Izvedene drame:
Paviljoni- kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru (2001)
Šine (2002)
Nahod Simeon (2006)
Brod za lutke (2006)
Šuma blista (2008)
Zmajeubice (2014)
Deca radosti (2016)
Dobitnik je specijalne nagrade u Beču za najbolje drame sa ex-Yu prostora , tri nagrade Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst, kao i nagrade za dramsko stvaralaštvo „Borislav Mihajlović Mihiz“ i „Todor Manojlović“ Za knjigu Tri drame dobila je nagradu „Miloš Crnjanski“, a za knjigu Ptičje oko na tarabi nagrade „Biljana Jovanović“ i „Đura Jakšić.“
0,00 RSD
495,00 RSD
396,00 RSD
Ušteda: 99,00 RSD
Obavesti me o sniženju
  • NSZ
0+ komada na lageru
Količina: 1 Kom
2
1
Sačuvajte u listi želja
Pomoć
sinoć sam mogla

da dobijem batine

mogla sam se kresnem

mogla sam da se napijem da povraćam

mogla sam da uradim nešto pametno

to već malo teže

mogla sam da napunim kadu

ali nisam

ali nisam

samo sam se smeškala

tolikim mogućnostima.



Milena Marković rođena je 9.aprila 1974. u Zemunu. Diplomirala je dramaturgiju na FDU u Beogardu, 1998.
Bibliografija:
Pas koji je pojo sunce (2001)
Istina ima teranje (2003)
Tri drame (2006)
Crna kašika (2007)
Ptičje oko na tarabi (2009)
Pre nego što sve počne da se vrti (2011)
Pesme(2012)
Drame (2012)
Pesme za žive i mrtve (2014)
Zmajeubice
Pesme za žive i mrtve, sabrane pesme (2017)
Izvedene drame:
Paviljoni- kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru (2001)
Šine (2002)
Nahod Simeon (2006)
Brod za lutke (2006)
Šuma blista (2008)
Zmajeubice (2014)
Deca radosti (2016)
Dobitnik je specijalne nagrade u Beču za najbolje drame sa ex-Yu prostora , tri nagrade Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst, kao i nagrade za dramsko stvaralaštvo „Borislav Mihajlović Mihiz“ i „Todor Manojlović“ Za knjigu Tri drame dobila je nagradu „Miloš Crnjanski“, a za knjigu Ptičje oko na tarabi nagrade „Biljana Jovanović“ i „Đura Jakšić.“

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara
Karakteristika Vrednost
Kategorija POEZIJA
Autor Milena Marković
Izdavač L.O.M.
Pismo Latinica
Povez Broš
Godina2018

Slični proizvodi

Ova knjiga je zbirka pesama iz bogate riznice pesničkog blaga koje je Matija Bećković p...
680,00 RSD
850,00 RSD
Nenad Šaponja rođen je 1964. godine u Novom Sadu. Bavio se različitim poslovima – lekar...
352,00 RSD
440,00 RSD
U novoj pesničkoj knjizi Alena Brleka Sang sve je delikatno i promišljeno umreženo. Ona...
399,19 RSD
498,99 RSD
399,19 RSD
498,99 RSD
Očigledna je snaga kojom je Monika Herceg u svojoj drugoj zbirci pesama „Lovostaj.“ gla...
479,20 RSD
598,99 RSD
U pesmama ovog neobičnog pesnika stvarni život, filozofija, nauka, umetnost, podvig, po...
1.320,00 RSD
Ne može se reći kako je Mandeljštam bio poeta „kulture”; on je pre bio pesnik civilizac...
1.320,00 RSD
Odabrao i prepevao s ruskog Radojica Nešović Majakovski nije novator samo na polju lek...
1.320,00 RSD
Odabrao i prepevao: Radojica Nešović Bila je od posebne vrste: ni „od kamena“ ni „od g...
1.870,00 RSD
Izabrane pesme Saše Jelenkovića u izboru i s pogovorom Katarine Pantović. Reprezentativ...
510,40 RSD
638,00 RSD
Izabrane pozne pesme irskog nobelovca Šejmusa Hinija Živi lanac znanog sveta, sačinjene...
572,00 RSD
715,00 RSD
Iz predgovara: I u svetu i kod nas kao da je nastupilo vreme antologija. One se pojavl...
633,60 RSD
792,00 RSD
Pomoć
string(0) ""
string(0) ""