ISTINA IMA TERANJE ISTINA IMA TERANJE
L.O.M.

ISTINA IMA TERANJE

Šifra artikla: 330573
Isbn: 9788683499236
Izdavač : L.O.M.
sinoć sam mogla

da dobijem batine

mogla sam se kresnem

mogla sam da se napijem da povraćam

mogla sam da uradim nešto pametno

to već malo teže

mogla sam da napunim kadu

ali nisam

ali nisam

samo sam se smeškala

tolikim mogućnostima.



Milena Marković rođena je 9.aprila 1974. u Zemunu. Diplomirala je dramaturgiju na FDU u Beogardu, 1998.
Bibliografija:
Pas koji je pojo sunce (2001)
Istina ima teranje (2003)
Tri drame (2006)
Crna kašika (2007)
Ptičje oko na tarabi (2009)
Pre nego što sve počne da se vrti (2011)
Pesme(2012)
Drame (2012)
Pesme za žive i mrtve (2014)
Zmajeubice
Pesme za žive i mrtve, sabrane pesme (2017)
Izvedene drame:
Paviljoni- kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru (2001)
Šine (2002)
Nahod Simeon (2006)
Brod za lutke (2006)
Šuma blista (2008)
Zmajeubice (2014)
Deca radosti (2016)
Dobitnik je specijalne nagrade u Beču za najbolje drame sa ex-Yu prostora , tri nagrade Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst, kao i nagrade za dramsko stvaralaštvo „Borislav Mihajlović Mihiz“ i „Todor Manojlović“ Za knjigu Tri drame dobila je nagradu „Miloš Crnjanski“, a za knjigu Ptičje oko na tarabi nagrade „Biljana Jovanović“ i „Đura Jakšić.“
0,00 RSD
594,00 RSD
Cena na sajtu: 534,60 RSD
Ušteda: 59,40 RSD
Obavesti me o sniženju

Dodatnih 10% popusta

na tri i više kupljenih artikala

koji nisu na akciji

  • NSZ
Količina: 1 Kom
2
1
Sačuvajte u listi želja
Pomoć
sinoć sam mogla

da dobijem batine

mogla sam se kresnem

mogla sam da se napijem da povraćam

mogla sam da uradim nešto pametno

to već malo teže

mogla sam da napunim kadu

ali nisam

ali nisam

samo sam se smeškala

tolikim mogućnostima.



Milena Marković rođena je 9.aprila 1974. u Zemunu. Diplomirala je dramaturgiju na FDU u Beogardu, 1998.
Bibliografija:
Pas koji je pojo sunce (2001)
Istina ima teranje (2003)
Tri drame (2006)
Crna kašika (2007)
Ptičje oko na tarabi (2009)
Pre nego što sve počne da se vrti (2011)
Pesme(2012)
Drame (2012)
Pesme za žive i mrtve (2014)
Zmajeubice
Pesme za žive i mrtve, sabrane pesme (2017)
Izvedene drame:
Paviljoni- kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru (2001)
Šine (2002)
Nahod Simeon (2006)
Brod za lutke (2006)
Šuma blista (2008)
Zmajeubice (2014)
Deca radosti (2016)
Dobitnik je specijalne nagrade u Beču za najbolje drame sa ex-Yu prostora , tri nagrade Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst, kao i nagrade za dramsko stvaralaštvo „Borislav Mihajlović Mihiz“ i „Todor Manojlović“ Za knjigu Tri drame dobila je nagradu „Miloš Crnjanski“, a za knjigu Ptičje oko na tarabi nagrade „Biljana Jovanović“ i „Đura Jakšić.“
Trenutno nema komentara
Karakteristika Vrednost
Kategorija POEZIJA
Autor Milena Marković
Težina specifikacija 0.5 kg
Izdavač L.O.M.
Pismo Latinica
Povez Broš
Godina2018

Slični proizvodi

Noseća metafora je kap. Kap je po sebi neznatna, i neznatno minijaturna. Kap je sve sam...
594,00 RSD
660,00 RSD
Borhes je voleo onu misao Ficdžeralda, iskazanu u nekom pismu, koja veli, parafraziram,...
792,00 RSD
880,00 RSD
495,00 RSD
550,00 RSD
Na pitanje: ko je monah? klasični odgovor najboljih među monasima glasi: monah je onaj ...
809,10 RSD
899,00 RSD
Knjiga sadrži tri fundamentalna pojma i naslova iz Emineskuove lirike - Lučarnik, Oda i...
1.349,99 RSD
1.500,00 RSD
U nju, vanredno ilustrovanu, ulazi se kao u hram. Otvara je čuvena pesma „Gračanica“ De...
1.188,00 RSD
1.320,00 RSD
Kapitalno izdanje, antologijska zbirka koja predstavlja izbor najboljeg u pesničkom i p...
1.349,96 RSD
1.500,00 RSD
Pred čitaocem je uzbudljiva, recepcijski komunikativna poezija, koja na neprolazno uzne...
594,00 RSD
660,00 RSD
Nova knjiga pesama Tanje Stupar Trifunović predstavlja brižljivo komponovanu celinu sa ...
603,90 RSD
671,00 RSD
Intonirana humorno – ironično već svojim naslovom zbirka Usputne drskosti Strahinje Boš...
990,00 RSD
1.100,00 RSD
Zadovoljstvo nam je da najavimo novog autora i novu zbirku pesama u našoj izdavačkoj ku...
594,00 RSD
660,00 RSD
Uz Brankove pesme može se voleti, veseliti se, ali i tugovati i promišljati o životu. P...
346,50 RSD
385,00 RSD
Pomoć