ISTINA IMA TERANJE ISTINA IMA TERANJE
L.O.M.

ISTINA IMA TERANJE

Šifra artikla: 330573
Isbn: 9788683499236
Izdavač : L.O.M.
sinoć sam mogla

da dobijem batine

mogla sam se kresnem

mogla sam da se napijem da povraćam

mogla sam da uradim nešto pametno

to već malo teže

mogla sam da napunim kadu

ali nisam

ali nisam

samo sam se smeškala

tolikim mogućnostima.



Milena Marković rođena je 9.aprila 1974. u Zemunu. Diplomirala je dramaturgiju na FDU u Beogardu, 1998.
Bibliografija:
Pas koji je pojo sunce (2001)
Istina ima teranje (2003)
Tri drame (2006)
Crna kašika (2007)
Ptičje oko na tarabi (2009)
Pre nego što sve počne da se vrti (2011)
Pesme(2012)
Drame (2012)
Pesme za žive i mrtve (2014)
Zmajeubice
Pesme za žive i mrtve, sabrane pesme (2017)
Izvedene drame:
Paviljoni- kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru (2001)
Šine (2002)
Nahod Simeon (2006)
Brod za lutke (2006)
Šuma blista (2008)
Zmajeubice (2014)
Deca radosti (2016)
Dobitnik je specijalne nagrade u Beču za najbolje drame sa ex-Yu prostora , tri nagrade Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst, kao i nagrade za dramsko stvaralaštvo „Borislav Mihajlović Mihiz“ i „Todor Manojlović“ Za knjigu Tri drame dobila je nagradu „Miloš Crnjanski“, a za knjigu Ptičje oko na tarabi nagrade „Biljana Jovanović“ i „Đura Jakšić.“

Ostale vrednosti:

0,00 RSD
594,00 RSD
Cena na sajtu: 534,60 RSD
Ušteda: 59,40 RSD
Obavesti me o sniženju

Dodatnih 10% popusta

na tri i više kupljenih artikala

 

  • NSZ
Količina: 1 Kom
2
1
Sačuvajte u listi želja
Pomoć
sinoć sam mogla

da dobijem batine

mogla sam se kresnem

mogla sam da se napijem da povraćam

mogla sam da uradim nešto pametno

to već malo teže

mogla sam da napunim kadu

ali nisam

ali nisam

samo sam se smeškala

tolikim mogućnostima.



Milena Marković rođena je 9.aprila 1974. u Zemunu. Diplomirala je dramaturgiju na FDU u Beogardu, 1998.
Bibliografija:
Pas koji je pojo sunce (2001)
Istina ima teranje (2003)
Tri drame (2006)
Crna kašika (2007)
Ptičje oko na tarabi (2009)
Pre nego što sve počne da se vrti (2011)
Pesme(2012)
Drame (2012)
Pesme za žive i mrtve (2014)
Zmajeubice
Pesme za žive i mrtve, sabrane pesme (2017)
Izvedene drame:
Paviljoni- kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru (2001)
Šine (2002)
Nahod Simeon (2006)
Brod za lutke (2006)
Šuma blista (2008)
Zmajeubice (2014)
Deca radosti (2016)
Dobitnik je specijalne nagrade u Beču za najbolje drame sa ex-Yu prostora , tri nagrade Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst, kao i nagrade za dramsko stvaralaštvo „Borislav Mihajlović Mihiz“ i „Todor Manojlović“ Za knjigu Tri drame dobila je nagradu „Miloš Crnjanski“, a za knjigu Ptičje oko na tarabi nagrade „Biljana Jovanović“ i „Đura Jakšić.“
Trenutno nema komentara
Karakteristika Vrednost
Kategorija POEZIJA
Autor Milena Marković
Težina specifikacija 0.5 kg
Izdavač L.O.M.
Pismo Latinica
Povez Broš
Godina2018

Slični proizvodi

Vojvodina • Roždestvo tvoje • Srem Ravnica iz koje je potekao za Antića nije geografsk...
1.259,10 RSD
1.399,00 RSD
792,00 RSD
880,00 RSD
U biblioteci Opus objavljena je 17. knjiga, Duhovna kiša, koja sadrži izabrane pesme Sv...
990,00 RSD
1.100,00 RSD
Poezija Mensura Ćatića je opasna u većim količinama zato što ona čitaocu daje breme u v...
891,00 RSD
990,00 RSD
U društvenom i istorijskom kontekstu pojedinac oseća potrebu da se „izjasni“, odnosno d...
712,80 RSD
792,00 RSD
Kada zatvorim oči vidim modro jeste zbirka koja je pobedila na Presingovom konkursu za ...
712,80 RSD
792,00 RSD
Kada je počeo Prvi svetski rat, Andrić je najpre utamničen (Split, Šibenik, Maribor), p...
990,00 RSD
1.100,00 RSD
Šta je samoća? „Čuvar dalekovoda u pustinji? Jednočlana ekipa tvrđave od peska?“ (Studi...
990,00 RSD
1.100,00 RSD
Ova knjiga sačinjena je s namerom da bude korisna za dušu „jer i reči njene (duhovne pe...
990,00 RSD
1.100,00 RSD
Cilj ove antologije nije bio čisto antologijski: ona se ne zadovoljava izborom najbolji...
1.188,00 RSD
1.320,00 RSD
Srbi i erotska poezija gotovo nikada, na prvi pogled, nisu bili u dosluhu. Erotsko smo ...
1.346,40 RSD
1.496,00 RSD
Odlučili smo da predstavimo frankofonu afričku poeziju ubeđeni da je našoj čitalačkoj p...
891,00 RSD
990,00 RSD
Pomoć