ISTINA IMA TERANJE ISTINA IMA TERANJE
L.O.M.

ISTINA IMA TERANJE

Šifra artikla: 330573
Isbn: 9788683499236
sinoć sam mogla

da dobijem batine

mogla sam se kresnem

mogla sam da se napijem da povraćam

mogla sam da uradim nešto pametno

to već malo teže

mogla sam da napunim kadu

ali nisam

ali nisam

samo sam se smeškala

tolikim mogućnostima.



Milena Marković rođena je 9.aprila 1974. u Zemunu. Diplomirala je dramaturgiju na FDU u Beogardu, 1998.
Bibliografija:
Pas koji je pojo sunce (2001)
Istina ima teranje (2003)
Tri drame (2006)
Crna kašika (2007)
Ptičje oko na tarabi (2009)
Pre nego što sve počne da se vrti (2011)
Pesme(2012)
Drame (2012)
Pesme za žive i mrtve (2014)
Zmajeubice
Pesme za žive i mrtve, sabrane pesme (2017)
Izvedene drame:
Paviljoni- kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru (2001)
Šine (2002)
Nahod Simeon (2006)
Brod za lutke (2006)
Šuma blista (2008)
Zmajeubice (2014)
Deca radosti (2016)
Dobitnik je specijalne nagrade u Beču za najbolje drame sa ex-Yu prostora , tri nagrade Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst, kao i nagrade za dramsko stvaralaštvo „Borislav Mihajlović Mihiz“ i „Todor Manojlović“ Za knjigu Tri drame dobila je nagradu „Miloš Crnjanski“, a za knjigu Ptičje oko na tarabi nagrade „Biljana Jovanović“ i „Đura Jakšić.“
0,00 RSD
495,00 RSD
396,00 RSD
Ušteda: 99,00 RSD
Obavesti me o sniženju
  • NSZ
0+ komada na lageru
Količina:
2
1
Sačuvajte u listi želja
Pomoć
sinoć sam mogla

da dobijem batine

mogla sam se kresnem

mogla sam da se napijem da povraćam

mogla sam da uradim nešto pametno

to već malo teže

mogla sam da napunim kadu

ali nisam

ali nisam

samo sam se smeškala

tolikim mogućnostima.



Milena Marković rođena je 9.aprila 1974. u Zemunu. Diplomirala je dramaturgiju na FDU u Beogardu, 1998.
Bibliografija:
Pas koji je pojo sunce (2001)
Istina ima teranje (2003)
Tri drame (2006)
Crna kašika (2007)
Ptičje oko na tarabi (2009)
Pre nego što sve počne da se vrti (2011)
Pesme(2012)
Drame (2012)
Pesme za žive i mrtve (2014)
Zmajeubice
Pesme za žive i mrtve, sabrane pesme (2017)
Izvedene drame:
Paviljoni- kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru (2001)
Šine (2002)
Nahod Simeon (2006)
Brod za lutke (2006)
Šuma blista (2008)
Zmajeubice (2014)
Deca radosti (2016)
Dobitnik je specijalne nagrade u Beču za najbolje drame sa ex-Yu prostora , tri nagrade Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst, kao i nagrade za dramsko stvaralaštvo „Borislav Mihajlović Mihiz“ i „Todor Manojlović“ Za knjigu Tri drame dobila je nagradu „Miloš Crnjanski“, a za knjigu Ptičje oko na tarabi nagrade „Biljana Jovanović“ i „Đura Jakšić.“

Ostavi komentar

Karakteristika Vrednost
Kategorija POEZIJA
Autor Milena Marković
Izdavač L.O.M.
Pismo Latinica
Povez Broš
Godina2018

Slični proizvodi

Zbirka poezije „Stvarno i nestvarno postaje jedno telo.111. pesama”, objavljena je nako...
352,00 RSD
440,00 RSD
topi se sneg u mom gradu a ja zamišljam kako mi zvoniš na vrata hodaš kao kralj a ja za...
396,00 RSD
495,00 RSD
Crna kašika priča o godinama, ali i o generacijama. O generacijama koje su stasavale i ...
396,00 RSD
495,00 RSD
Posle "Smotuljaka" i "Ogrebotina" nova zbirka Draška Sikimića "Moje kosti ujedaju"
396,00 RSD
495,00 RSD
Pisac odličnog romana Ljudske slabosti pojavljuje se sada u pozorištu. On ovamo dovodi ...
792,00 RSD
990,00 RSD
U zaostavštini Vuka Stefanovića Karadžića nakon njegove smrti pronađene su, između osta...
316,80 RSD
396,00 RSD
Nedodir zida kamene kapije ‒ Zaboravi me kad ti srce studi I baci sećanje na oštre hrid...
440,00 RSD
550,00 RSD
396,00 RSD
495,00 RSD
396,00 RSD
495,00 RSD
Borislav Stanić(1983) Objavio knjigu poezije Rupe (Matica srpska, 2012). Radovi su mu ...
316,80 RSD
396,00 RSD
Pesme u knjizi Viđeno u snegu nastajale su tokom nekoliko decenija i predstavljaju izbo...
484,00 RSD
605,00 RSD
Pesnička imaginacija Fione Sampson usredsređuje se na prirodne cikluse i obrede, na mal...
484,00 RSD
605,00 RSD
Pomoć